Gezi’den reklamlara...

Ali İhsan Varol ve programı Kelime Oyunu Fox Tv’de başlayacakmış. Kesin değil ama işin söylentisi için servis edilen maile şaşırdım doğrusu. Metin şöyle başlıyor: “Gezi olaylarında yaşanan polis şiddeti üzerine sorduğu kelimelerin ardından yayından kaldırılan Ali İhsan Varol’un hazırlayıp sunduğu ‘Kelime Oyunu’ isimli yarışma programının FOX TV ekranlarında yeniden başlayacağı iddia edildi.” Durum bu metinde yazılan gibi değil. 

Birincisi Gezi Olayları’ndan sonra da İhsan Varol önce Bloomberg HT sonra da grubun yeni kanalı Show Tv’ye alındı. Yani Ciner Medya Grubu’nun Gezi’deki tavrından dolayı Ali İhsan Varol’a bir yaptırımı olmadı, sadece programı 2 gün bant girdi hepsi o.

Show Tv’de programının kaldırılmasının sebebi de aslında Gezi sorularından ziyade reytinglerde istenen sonucun alınamaması olmuştu. O dönem Haberturk Tv ve Bloomberg HT’den Show’a giden başka programlar da yayından kaldırılmıştı hatırlarsanız.

Doğrudur, Ali İhsan Varol, Gezi olaylarına hem programından hem de parka giderek destek vermiştir ancak Ciner Grubu’nun bu desteğe karşı bir yaptırımı olmamış aksine biraz da terfi gibi Ali İhsan Varol’u Show Tv’ye almıştır...

Adaşım geliyor

Dünyanın birçok ülkesinde televizyon platformları sinemalarla rekabet halindedir. Sistem iyi ve yeni, daha doğrusu televizyon gösterimleri başlamış filmleri platform üzerinden seyirciye satın aldırma üzerine kuruludur.

Türkiye’de Video On Demand işine Digiturk, HD kutularla başladı ama nedense içeriği istendiği kadar dolu olmadı. Şimdi D-Smart, D-Smart Blu ile Premium Video On Demand servisini Türkiye’ye getirdi. 30 Mayıs’ta 2014’ün iddialı filmlerinden Asabi Adam hem sinemalarda hem de D-Smart’ın bu uygulamasında gösterime girecek.

Sinemayla aynı gün televizyon hakikaten önemli bir değişiklik. Bu arada adaşım dediğim Asabi Adam’ın başrolünde Robin Williams oynuyor. Uzatmayayım, sinemalarla televizyon rekabetinde yeni bir dönem başlıyor. 

Kurt Seyit ve Şura...

Önüne doping olarak bu kez Survivor’ı aldı Kurt Seyit ve Şura. Reklamsız geçti, zararı da sineye çekti ama yine olmadı. Özellikle total seyircinin 4’te 3’e yakını başka programlara gitmiş. AB’de durum o kadar fena değil ama yine ciddi bir erime olmuş.

Star Tv bu diziyi tutturmak için her yolu deniyor ama olmuyor. Bakalım sabırları nerede tükenecek?