Gidişat hayra alamet değil

Trabzonspor, Karabük maçının aslında tamamında futbol adına ortaya hiçbir şey koyamadı. "Savunma kötü" diyeceğim ama Alanzinho, Sapara, Adrian orta sahasından hiçbir yardım göremediği için demekde tereddüt ediyorum.

Adrian, orta saha mı yoksa santrfor mu oynuyor, belli değil!..

Olcan'la Yasin ortada yok. Zaten golü atan Vittek satış listesinde...

Bu takımdan iyi futbol beklemek, doğal olarak doğru değil. Üstüne üstlük Karabükspor da çok iyi oynamıyor. Futbol adına doğru işler yapmaya çalışıyor. Futbolun gereklerini yerine getiriyor. Bu da galip gelmek için yeterli bir sebep oluyor.

İkinci yarıda Aykut ve Colman'ın oyuna dahil olması oyuna biraz canlılık getirmesine rağmen Karabükspor'un direnişi, iyi mücadelesi; Trabzonspor'a gol imkanını getirmedi ve doğal olarak Trabzonspor savunmasında arkada boşluklar bıraktı. Karabükspor da bunları değerlendirdi.

İşin acı tarafı Karabükspor'u bunu Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında da yaptı. Trabzonspor kurmayları buna rağmen önlem alamadılar!..

Kısaca acı ama gerçek şu... Trabzonspor kurmayları eğer çok acil olarak gerçekleri görüp tedbir almazlarsa; Trabzonspor'un gidişatı hiç de iyi değil... Şenol hocanın geri çekilme harekatının zamanlamasının hayli yanlış olduğu ortada. Galip gelince Ünal'dan, mağlup olunca Şenol'dan zaten kafası karışık olan futbolcuların kafasını iyice karıştırıyor... Bu orta saha ve bu ileri uçla Trabzonspor'un sonunu Allah hayır etsin. Bunu açıkça söyleyeyim ki yetkililer gerçeklerle yüzyüze kalsınlar.

Bundan sonra Şenol hocanın yapacağı tek şey var. Elindeki kadroyu moral olarak iyi hazırlamalı. Orta sahada orta sahanın ortasını savunma ağırlıklı kurmazsa; başına bunların geleceğini iyi bilmeli ve sezon sonu geldiğinde bırakacak mı, bırakmayacak mı karar vermeli... Şimdiden Trabzonspor'u bu sıkıntı içerisine sokmamalı. Bu maçta artık bu açıkça gözüktü.

Cüneyt Çakır da her zaman söylediğim gibi hakem olmadığını bir kere daha gösterdi...