Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Giysin, oynasın, gezsin, yesin, eğlensin


Çocuklar için hediye denince akla ya oyuncak geliyor ya giysi. Yeter mi? Tabii ki yetmez. Minikleri şaşırtacak, eğlendirecek, bilgilendirecek armağanlar da var. Seçin, beğenin, hediye edin!






Kimse inanmadı belki ama herkes dinledi! Neden mi bahsediyorum. Mayaların 21 Aralık’ta kıyametin kopacağına dair kehaneti ile şiştikçe şişen kıyamet balonundan elbette. Haberler, yorumlar, açıklamalar... “Aaaayy” dedim, “Yeter artık! Bir durun yeni yıl gelecek!”  İşte böyle kıyamet beklentisi olunca, yeni yıl heyecanı da biraz geç başladı sanki. Her 31 Aralık’ta büyük kararlar alıp 1 Ocak’ta vazgeçenlerden değilim ama önemsiyorum gelen yılı. Çocuklarla resimlerimize bakıp neler yaptığımızı anımsıyoruz, gelecek yılla ilgili konuşuyoruz. Bu paylaşımlar hoşuma gidiyor. Tabii işin bir de hediye boyutu var. Çocuklar için hediye denince akla ya oyuncak geliyor ya giysi. Yeter mi, yetmez! Bir de artık klasik hediye seçeneklerinin yanına, etkinlik içerikli olanlar eklendi. Sizin için dört bölmeli bir yılbaşı paketi hazırladım. Seçin, beğenin, alın. Tabii en önemli hediyenin, sevginin; seçmeye, beğenmeye ve almaya gerek olmadan verilebildiğini unutmadan...


Sorumluluk sahibi hediyeler


Sosyal sorumluk projeleri deyince aklınıza sadece büyük şirketler gelmesin. Günlük hayata dair küçük bazı tercihlerinizle siz de fark yaratabilirsiniz. İşte sizin için birkaç örnek...


Yeni yıl için sevdiklerine hediyelerini Genç Hayat Vakfı’ndan seçenler, gençlik çalışmalarına da katkı sağlıyorlar. İstediğiniz ürünü, desen ve rengi www.basmatik.com/genchayat online mağazasından seçip vakfa destek olabilirsiniz.


Yeni yılda Kahve Dünyası’nın sosyal sorumluluk projelerine destek olmak isteyenler Koruncuk kutusu, Darüşşafaka bardağı, TEGEV sürpriz kutusu, Serebral Palsili Çocuklar Derneği’ne özel çikolata kutusu ve Özel Olimpiyatlar çikolata kutusunu da tercih edebiliyor.


Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye ve Algida, birçok ünlü simanın katkısıyla mutluluğun kitabını yazdı! Kitabın geliri derneğe aktarılacak. Fiyatı 30 TL.


Isınmak için sadece giyinmek yeter mi?


Başlıktaki sorunun yanıtına hem evet, hem hayır diyebiliriz. Önce insanın içinin ısınması gerekir. Kimi zaman bir dost sohbetiyle kimi zaman da çocuğunuzun sizi sıkıca kucaklamasıyla “Ohhh be!” deriz. Böyle anlarınız bol olsun yeni yılda. İçimizi ısıttıktan sonra, gelelim bizi soğuktan koruyacak giysilere. Hem gezdim hem gördüm. Marka marka, mağaza mağaza indirim haberlerini topladım. Buyurun incelemeye...


Renkleriyle herkesi kendine bağlayan Benetton 0-12, kızlara, bordo kadife babetler, tütülü etekler hazırlamış. Erkek çocuklar için de koleksiyona ekoseli gömlekler kadife pantolonlar eklenmiş.


Yeni yıla eğlenceli bir başlangıç yapacağınız günler için çocuğunuza kırmızı mont, elbise, hırka ve etek arıyorsanız www.renklizebra.com’da ilginç tasarımlar bulabilirsiniz.


Yılbaşı gecesi için çocuklarının şıklığına önem verenler, Lady&Lord koleksiyonuna göz atabilir. Kusursuz işçiliği ve özel dikiş teknikleriyle çok şık giysiler var.


Çizgi film kahramanları olmazsa olmaz! Birbirinden sevimli çizgi karakterlerin lisansını alan RodiMood, yılbaşında çocukları Bambam ve Çakıl sweatshirt sevindiriyor. “Snowball Party” konseptiyle ile hazırladığı baskılı ürünlerin fiyatları 19.99-39.99 TL arasında. Büyükler için hazırlanan koleksiyon da çok şık, gitmişken göz atabilirsiniz.


Koleksiyonları Kipa mağazalarında saıtılan F&F’in, dünya modasını takip koleksiyonlarında yüzde 50’ye varan indirim başladı.


Renkli, eğlenceli ve yuvarlak tasarımlarıyla çocuklara yemek yemeyi sevdiren mOmma, çocuklara özel bir kampanya düzenliyor. 31 Aralık’a kadar tüm Joker ve SMYK mağazalarında sürecek olan kampanyada mOmma ürünlerinden satın alırsanız kaydırmaz mat, çatal ya da temizleme fırçası ürünlerinden biri de hediye ediliyor.


Ceyo’nun her yaşa uygun, kadın, erkek, genç, çocuk kışlık anatomik ürün çeşitlerini gördünüz mü? Sevdiklerinizin hem ayak sağlığını koruyup hem de onları bu hediyeyle mutlu edebilirsiniz. Hediyelerinizi www.ceyo.com.tr adresinden de seçebilirsiniz.


Söz terliklerden açılınca Birki’s’den bahsetmeden olmaz elbette. Ünlü sandalet markası Birkenstock’un yeni yıla özel Birki’s modelleri üzerindeki çizgi film karakterleriyle giyilmeyi bekliyor. Çok sevimli!


Çocuğunuz spora pek meraklıysa ve siz kar montundan kayağa, futbol topundan tenis ayakkabısına her şeyi bir arada bulmak istiyorsanız,  yolunuz Decathlon’a düşmeli. Decathlon Forum İstanbul, Marmara Forum, Ankara Kent Park AVM ve İzmir Optimum’da...


Bluekey’in yılbaşı koleksiyonunda kız çocukları için kırmızı ağırlıklı, ekoseli pilili etek, fiyonk detaylı elbise ve kalp temalı ürünler var. Erkek çocuklar için ise pantolon-ceket takımlar ve iki renkli hırkalar çok şık.


Catimini’nin 0-16 yaş grubu için hazırladığı çift taraflı giyilebilen hırkalar çok sevimli.


EĞLENCE ADRESLERİNİ NOT EDELİM


Yeni yıl kutlamaları sadece bir gün değil. Alışveriş merkezleri hem çocukları hem de anne babaları memnun edecek kampanyalar düzenliyor. Marmara Forum’daki Noel Baba’nın evini andıran “Noel Baba Labirenti” sürpriz hediyelerle miniklerin yılbaşı heyecanına heyecan katıyor. Kampanya boyunca tek seferde 100 TL ve üzeri alışveriş yapan tüm ailelerin çocukları labirente giriş hakkı kazanacak. Labirentin çıkışını bulmaya çalışan çocukları finalde Noel Baba karşılayarak sepetinden seçtiği hediyeleri verecek.


Hep aynı hediyeleri vermekten sıkılanlar için Lukapu takvimleri imdada yetişiyor. Sevdiklerinizin fotoğraflarından oluşan Lukapu takvimi kendiniz tasarlıyor, bütün özel günleri ve onlara dair notları ekleyebiliyorsunuz. Ayrıntılar www.lukapu.com’da.  

Capitol, bugün saat 14.00-19.30 arasında yeni yıl coşkusunu doya doya yaşamak için sizi “Capitol Yeni Yıl Kabaresi”ne davet ediyor. Yılbaşı Ağacı, Capicar, yeni yıl konseptli şeker, çikolata, cupcake ve hediyelik eşya stantlarından oluşan “Yeni Yıl Pazarı” da yılın son gününe kadar açık.


BU ARMAĞANLARI O KADAR SEVECEK Kİ...


Dünyada en çok rağbet gören ve sevilen markalardan Hello Kitty, Sunger Bob, Spiderman, Barbie, Bakugan gibi birçok markayı bir arada bulabileceğiniz yeni yıl hediye seçeneklerinde çocuklarımızın hem okul ihtiyacını hem de,günlük ihtiyaçlarını karşılayan çantalar Hakan Çanta’da. Çok beğenecek.


Joker mağazalarındaki Johnny ve Hayalet Avı, çocukların ilgisini çekecek yeni bir oyuncak. Hep birlikte hayalet avlamaya ne dersiniz?


Çocukların oyun anlayışına yeni bir boyut kazandıran yenilebilir hamur eğlencesi Yummy Dough, minikler için yeni yılda da en eğlenceli ve lezzetli hediye alternatifleri arasında.


Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land fantastik hediye paketleri hazırladı. İki farklı konseptte hazırlanan hediye paketleri Jurassic Land’a giriş biletlerinin de dahil olduğu dinozor temalı pek çok oyun, oyuncak ve kırtasiye malzemesini içeriyor. Paket fiyatları 59.99 ve 129.99 TL.


Lego’nun Star Wars’un efsanevi setleri, kız çocuklar içinse ‘Lego Friends’in birbirinden renkli oyun setleri çocukları sevinçten havaya uçurabilir.

Dünyanın en çok satan oyun ve eğlence konsolu Xbox sayesinde aile bireyleri bir arada eğlenebilecek.


İstanbul Akvaryum, yılbaşı için yanında bir ebeveyniyle gelen çocukları ücretsiz ağırlayacak.