Göklerden gelen o karar!

16 Nisan referandumu öncesi... Muharrem İnce çıldırmış... Bas bas bağırıyor: “Burda bir afiş gördüm, göklerden gelen bir karar varmış. Bunlar kafayı kırmışlar ya, gerçekten kırmışlar. Böyle bir din yok arkadaşlar. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Göster bakayım kararı, nasıl bir karar bu? Yani Allah’tan karar varmış, öyle söylüyor. Yalana bak. Göklerden gelen bir karar varmış; mail mi geldi, Facebook’tan mı, Twitter’dan mı, nereden geldi? Siz kendinizi peygamber mi sanıyorsunuz? Trabzon'da gördüm, Tayyip Erdoğan'ın resminin altına yazmışlar, 'Üzülme Allah seninle.' Hele bak, 'Üzülme Allah seninle' diyor. Niye onunla, benimle olamaz mı Allah?" 

Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirinden bir mısra "Göklerden gelen bir karar vardır." Çok güzel bir şiirdir. Bizim kuşağın gençleri ezbere bilir bu şiiri. Peygamber efendimize naattır aynı zamanda. Şiirin her mısrası ser levha yapılabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en sevdiği ve en çok okuduğu şiirlerdendir aynı zamanda. 

"Sevgili/En sevgili/Ey sevgili/Uzatma dünya sürgünümü benim" diye başlar... 

"Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır 

Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır 

Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır 

Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır 

Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır 

O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır 

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır 

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır 

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır 

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır 

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır 

Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır 

Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır 

Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır" diye devam eder. 

Muharrem İnce kafa göz yararak girdi bu güzel şiire. Yetmedi, yine Trabzon İl Teşkilatının, muhtemelen de gençlik kollarının, hazırladığı bir afişteki "Üzülme Allah seninle" ifadesine saldırdı. "Niye seninle, niye benimle değil?" diye soruyor. Oysa Allah "Göklerden gelen karar" karşısında ellerini bağlayabilen herkesle... 

O ifade bir ayeti kerime. Allah Peygamberine böyle sesleniyor; "Üzülme Allah seninle" diyor. Peygamberinin nezdinde tüm inananlara sesleniyor.

***

Erdoğan'ın 2013'ten beri FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın Türkiye'ye dönük saldırılarına karşı nereden güç alarak mücadele ettiğini zannediyorsunuz? Gezi çapulcularının, ki onlara çapulcu demek bile iltifattır, kendisi ve ailesine karşı başlattığı hakaret ve küfürlü saldırılar karşısında soğukkanlılığına nasıl koruduğunu düşünüyorsunuz? Sizin ve partinizin iş birliği yaptığı Türkiye düşmanlarına karşı bir müdafaa hattı oluşturmayı nasıl başardı, biliyor musunuz? Ona "Korkma Allah seninle" ayetini hatırlatan bu halk sayesinde... Muhalefetin terör örgütlerinden dahi medet umacak kadar alçaldığı ve kelimenin gerçek anlamıyla yedi düvelin birden saldırdığı anda bile "Göklerden gelen bir karar"dan başka hiçbir güç karşısında boyun eğmediği için...