Golcü transferinde geç bile kalındı!

Fenerbahçe sezonun açılışını yaptıktan sonra kamp çalışmalarını da Topuk Yaylası’nda başlatırken, daha sonrasında ise İsviçre kampı ile devam edecek. İsviçre’deki hazırlık maçları çok önemli Avrupa’nın belirli takımlarıyla olacağına göre, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk ön eleme maçının hazırlığını da iyi yapmış olacak.

Aykut Kocaman, orta sahasını Valbuena ve Mehmet Ekici ile güçlendirdi. Nabil Dirar’ı da büyük ihtimalle sağ kanatta kullanacak. Kaleci Volkan Demirel’e alternatif herhangi bir file bekçisi ismi gerçekleşmiş gözükmüyor. Aykut Hoca, Van Persie için “Zor bulunun bir futbolcu” demişti. Biz de diyoruz ki; 5-6 sene öncesindeki Van Persie’nin, şimdiki Van Persie ile yakından uzaktan benzerliği yok. Fernandao ise uzun bir sakatlık döneminden sonra maşallah enine boyuna serpilmiş bir görüntüyle sezon başlangıcı yaptı. Onun da çok yakın zamanda hazırlanıp fazla kilolarından arınmasını, bir an evvel sahalara dönmesini bekliyoruz. Anlaşılan Aykut Hoca, ayrıca bir santrfor daha istiyor. Ama kim olacak, henüz belli değil.

Bence Fenerbahçe yönetim olarak böylesine bir istek varsa, daha önceden böylesine bir santrforu almalıydı derim. Sezon açılmış, takım halinde hazırlıklar yüksek tempoyla başlıyor. Hala böylesine bir golcü bekleniyor ise “Neden geç kalındı” diye sormak isterim.

Bir de savunmanın güvencesi gibi gözüken Kjaer’ın durumu belirsizliğini koruyor. Gidecek mi, kalacak mı? O da belli değil. Ola ki giderse, oraya kim monte edilecek? Öyle rastgele bir futbolcu alınacaksa, Fenerbahçe Kjaer’i çok arar.

Görüntüye göre orta sahası güçlendi. Ama gol atacak adamlar kim? Eğer Van Persie olacaksa, ona da biraz şaşı bakarım. Eğer Fernandao ise o da Bursaspor’daki Fernandao’dan çok uzak kaldı. Umarım bu beklentiler Fenerbahçe takımı adına cuk oturur, ön eleme maçında da, ligde de beklenen ve özlenen Fenerbahçe’yi izler oluruz.

Ozan Tufan’ın takımdan ayrılma olayı gerçekleşmiyor ise belirli farklı mevkilerde kullanma şansına Aykut Hoca her zaman sahiptir. Eğer Ozan orta sahada oynamazsa, Şener’e alternatif sağ bek bile olabilir. Bir de Aykut Kocaman’ın genç Salih Uçan hakkındaki düşüncelerini ve fikirlerini çok merak ederek onu da takıma kazandırması için elinden gelen gayreti göstermesini bekliyoruz.