Golde ofsayt yok Penaltı kararı gri

Hafta arası İskoçya’da oynadığı Celtic maçının ikinci yarısında başardığı müthiş  geri dönüş ile UEFA Avrupa Ligi'nde iddiasını sürdüren ve dün geceki maça moral bularak çıkan Sarı-Lacivertliler geçen sezon iki maçta da mağlup oldukları rakiplerine karşı bu kez de kazanamadılar.

Geçen hafta oynamış olduğu Beşiktaş maçında aleyhine oluşan hakem hataları sonucunda hafta arası asbaşkanı ile beraber yaptığı basın toplantısındaki eleştirileri nedeniyle PFDK ye sevkedilen Aziz Yıldırım, bu kez iki gün sonra da Trabzonspor-Konyaspor maçının hakeminin yaptığı hataları örnek gösterip, bizzat hakem Serkan Çınar'ın ismini de vererek maç öncesinde, hakemin bir anlamda kulağına su kaçırmış oldu.

İki yıl önce Ankara da yönetmiş olduğu G.Birliği -F.Bahçe maçı sonrasında İlhan Cavcav'ın aşırı eleştirileri sonucu dönemin MHK'si tarafından uzun süre Süper Lig’den uzak tutulan ve iki yıldır F.Bahçe maçı yönetemeyen Serkan Çınar ise maç boyunca ürkek bir görüntü verdi ve her kararı sonrasında futbolcuların tepkilerine maruz kaldı.

Fenerbahçe'nin kazandığı iki golde de ofsayt yoktu. Hakemin ilk yarıda her iki takım oyuncularına da göstermiş olduğu sarı kartlar doğruydu.

Oyunun ikinci yarısında Akhisar Belediyespor'un kazandığı penaltı öncesi gri bir pozisyon vardı. Bana göre Diego topu görmedi ve top Diego'nun eline çarptı. Ancak bu maçın gözlemcisi olsam UEFA talimatlarına göre hakemin bu kararını desteklerdim.

Fenerbahçe nin ikinci yarıda geri çekilmesi ve üst üste goller yemesi anlaşılır gibi değildi. Van Persie de kötü oyuna ilaç olamadı. Nani'nin yaptığı güzel ortaya zor da olsa dokunan Fernandao dört gün içinde Fenerbahçe adına dördüncü golünü atarken ilk yarının etkili ismiydi..

Pereria’nın elindeki kaliteli ve bol kadroyu doğru kullanamaması ise istenilen başarıyı  getirmiyor. Van Persie ile arasındaki soğuk savaş ise birinin başını yiyecek.