Gollerin efendisi Beşiktaş Olcan ikiz kuleleri yıktı

Oğuzhan ve Sosa devrenin en iyi 2 golüne imza attı. 1.70’lik Olcan, Fener’in iki uzun stoperinin arasından kafayla ağları sarstı. En iyi çıkışı Hasan Ali yaptı. Burak, hakemin yanlış korner kararını düzeltti. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde 5 bin bilet satıldı.

Süper Lig’de en güzel 3 gol: Beşiktaşlı Oğuzhan’ın Konya maçında kale sahası içinde 3 kişiyi çalımlayarak attığı gol. 2- Beşiktaşlı Sosa’nın Kayseri maçındaki jeneriklik vuruşu. 3- Fenerli Persie’nin Kayseri maçında 25 metreden attığı frikik. - En orantısız gol: 1.70’lik Olcan’ın, 1.97’lik Ba ve 1.88’lik De Souza’nın üzerinden attığı kafa.

- En dürüst futbolcu: Bursa maçında hakem Arslanboğa G.Saray lehine korner verirken, Burak “top benden” çıktı deyip hatayı düzeltti. - En iyi çıkış yapan futbolcu: Fenerli Hasan Ali, kulübede canı sıkılırken, Caner’den formayı kaptı. - En isyankar futbolcu: Rizeli Kweuke, G.Birliği maçında hocası Karaman penaltıyı Deniz atsın demesine rağmen kendisi attı, sonra da hocasının üzerine yürüdü. Kweuke Fener maçında hocası penaltıyı “Sen kullan” derken, bu kez topu Deniz’e verdi. - En çekişmeli maç: G.Saray, Rize deplasmanında öne geçti. Bu arada 3 sakat verdi... Ardından yenik duruma düştü. Yılmadı maçı çevirdi. 10 kişi kaldı... 90+2’ye galip girdi ama; dakikalar 90+5’i gösterdiğinde mağlup durumdaydı. O arada 3 gol yedi... - En garip transfer: G.Saray, Dortmund’lu Grosskreutz’u transfer etti ama; gönderdiği eksik imza yüzünden, bu futbolcuyu oynatamadı. Grosskreutz ülkesine kaçtı, “Dönmem” diyor. - En talihsiz futbolcu: 3-0’lık Bursa maçında Sabri 2 asist yaptı ama yuhalandı. - En iyi arkadaş: Gomez, UEFA’nın Avrupa Ligi Facebook sayfasına verdiği röportajda “Türkiye’de en iyi arkadaşın” kim sorusuna “Kulübün aşçısı Recep Akkoyun” diye cevap verdi. - En zayıf derbi: Beşiktaş, ilk yarıda evindeki F.Bahçe derbisi için 50 bin bilet bastırdı ancak, 5 bini satılabildi.

En filozof teknik direktör: Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yaptığı açıklamalarla ilk yarıya damga vurdu: Ankara’da 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra “Fırat Aydınus’u gönülden kahrederek kutluyorum. Allah böyle hakemleri başımızdan eksik etmesin” diyen hocanın diğer bazı inciler şöyle: Güneş herkese doğar, yeter ki yararlanın... Nereden geldiğini bilmezsen, bulunduğun yerden şikayetçi olursun... Aydınlar ışığı gözüme değil önüme tutsun... Korku, aklın katilidir... Siz kendinizi değiştirirseniz, herkesin değiştiğini ve geliştiğini görürsünüz... Hayatımın her döneminde merdivenler vardır.

- En gözü tok hoca: Denizli, “Kazanmak zaten benim işim” diyerek 20 bin ile 60 bin lira arasında değişen galibiyet primlerini istemedi.

- En garip beklenti: Pereira, “Bu ülkede bize ne zaman penaltı verilecek. İlk penaltıyı pasta ile kutlayacağım” dedi.

- En hızlı kovulan hoca: Yılmaz Vural, G.Birliği’nde sadece 6 gün görev yapabildi.

Yanlış karar verdim özür dilerim, elveda

En yürekli hakem: Kasımpaşa maçında “Rizesporlu Koray’ı boşuna atmışım” diyen hakem Deniz Çoban; yayıncı kuruluşun canlı yayını arasına girerek “Pe-naltı kararım da yanlış. Özür dilerim” deyip hakemliği bıraktığını açıkladı.

- En unutkan hakem: Kayseri-Beşiktaş maçını yönetmek için sahaya çıkan Bülent Yıldırım, bir serbest atış öncesi topun bulunduğu alanı işaretlemek isterken, spreyi yanına almayı unuttuğunu farketti.

- En başarısız hakem:  Kasımpaşa-G.Saray maçında Donk’un şutu kale çizgisini geçmesine rağmen, 6. hakem Alper Ulusoy görmedi Maçın sonucuna açık, kesin ve doğrudan etki söz konusuydu.

- En tartışılan hakem: Dünyanın en iyi 3 hakemi arasında yeralan Cüneyt Çakır, bizim ligde aynı başarıyı gösteremiyor. Neredeyse yönettiği her 3 büyüklerin maçında, büyük tepkiler topladı.