Görüntünün önemi ve digiturk play...

Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını Digiturk Play’den izleyeyim dedim. Vatandaşlık numarası sorgusunu E-devlet üzerinden yapıyorlarmış. 

Üye olmaya çalışırken göbek adımı yazmadım diye çok uğraştım sonra telefonla falan hallettim işi. Sitenin bir yerine bir not koymak faydalı olur sanki zira telefon açılmasa satın alma kararımı gözden geçirecektim...

*** 

Gelelim maç öncesi yayına... Türkçede “sohbet gerçekleştirdik” diye bir laf yok.Tüm kanallarda yapılan bir hata, Hagi ile röportajın tekrar yayını sırasında kulağımı tırmaladı biraz. 

Bir de genç Gökhan’ın sesine verdiği heyecan tısına takıldım. Cnn-Turk’te de Emre Tilev yapar bunu ve gereksiz heyecan katma çabası beni her zaman rahatsız eder. Maç öncesi daha sakin bir anlatım fena olmazdı hani...

***

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 377. randevuymuş.Digiturk HD de maçı 377. kanaldan yayınladı, belki bir muhabir tatlı bir gönderme yapar dedim, yapılmadı. 

Gelelim görüntünün önemine... Takım arkadaşını soyunma odasının kapısını kitleyerek döven Melo bu maçta da sporculukla alakası olmadığını gösterdi.

Lig Tv’nin yayınladığı görüntülerden dolayı tahminen cezası artacaktır.Bekleyin bu hafta da Galatasaray kulübü açıklama yapar ve niye o görüntüleri yayınladınız diye sorar. 

***

Bir not daha... Hakem kararlarının uzun zamandır en fazla tartışıldığı maçlardan biri oldu Galatasaray- Fenerbahçe maçı.NTV’nin Rıdvan Dilmen silahı var ama hakemler maçın önüne geçti mi herkes dönüp Marcus Merk ne diyor diye bakma ihtiyacı duyuyor. 

Dolayısıyla yayının bir bacağı eksik ama Haberturk’te eski MHK Başkanı Bülent Yavuz’un katıldığı yayınları seyredince hakemsiz de olabilir diyor insan. Zira, Bülent Hoca bazen medyatik cümleler kurarsam daha da tanınırım havasında oluyor.

Maç biter yayın başlar denir ya, sahadaki 90 dakika ekranlarda belki 900 dakika konuşuluyor ama sonuç haliyle değişmiyor...