Gribin en iyi ilacý Bal

Özellikle kýþ aylarýnda baðýþýklýk sisteminin düzenli çalýþmasý için gerekli tüm vitamin ve mineraller balda bulunuyor. Her gün bal tüketmek hastalýklara karþý koruyor.

Baðýþýklýk sistemi tahmin ettiðinizden daha karmaþýk ve büyüleyici prensipleri olan bir sistemdir.  Araþtýrmalarda açýk ve net olarak baðýþýklýk sistemi ile beslenme arasýnda çok yakýn bir iliþkinin varlýðý netleþtirilmiþtir. Günümüzde bilimsel çalýþmalarýn raporlarý baðýþýklýk sisteminin güçlenmesi ve bu güçlü sistemin devamlýlýðý için; gün içisinde saðlýklý karbonhidratlar, omega-3 yað asitleri, prebiyotikler ve probiyotikler, çinko, selenyum, demir, bakýr, A, E, C, B6, folik asit ve sülfürlü amino asitlerden dengeli beslenmenin çok önemli olduðunu bildirmiþtir. Bal birçok vitamin, mineral, doðal enzimler ve antioksidanlarý içermesi açýsýndan baðýþýklýk sistemini güçlendirmek açýsýndan gerekli olan besin bileþenlerinin çoðuna sahiptir. Bu nedenle bal, yýlýn her gününde güvenle yenilebilecek saðlýklý bir besindir. Bal; soðuk algýnlýðý, grip gibi hastalýklarýn önlenmesinde yardýmcý olacak doðal bir iksir görevi görecektir.

-Kahvaltýda mutlaka tüketin: 1 yemek kaþýðý bal yaklaþýk 50-60 kalori arasýnda deðiþir. Her gün yaklaþýk 1 yemek kaþýðý kadar balý kahvaltýda yumurta, peynir ve ekmeðin yanýnda yiyebileceðiniz gibi, bu balýn bir kýsmýný da çayýnýza ekleyerek sofra þekeri yerine tat vermesi için kullanabilirsiniz. Böylece baldaki antioksidanlar çaydaki antioksidanlarla birleþerek vücutta hastalýklardan koruyucu etkiyi daha da fazlalaþtýracaktýr.

-Ara öðünlerde enerji verir: Baðýþýklýk sisteminin güçlenmesi için saðlýklý karbonhidratlara vücudun ihtiyacý vardýr. Bal en önemli saðlýklý karbonhidrat kaynaðý olup ýlýk sütlerinize þeker, þekerli aromalar ve katký maddeli tatlandýrýcýlar yerine bal ekleyerek dengeli bir ara öðün yapabilirsiniz. Özellikle spor yaptýktan sonra içilen ballý süt hastalýklara karþý kalkan görevi görecektir.

-Yemek sonrasý saðlýklý: Yemekten sonra  kalorili tatlýlar yerine bir muzu kesip üzerine bal ve dövülmüþ ceviz ve fýndýktan hazýrlayacaðýnýz tatlýnýz hem saðlýk açýsýndan hem de baðýþýklýðý kuvvetlendirmek açýsýndan fayda saðlayacaktýr.

-Gün içinde bitkisel çaylara bal ekleyin: Taze adaçayý, ýhlamur ve karahindiba otu ile hazýrlanmýþ bitki çaylarýna eklenen bal; akciðerlere rahat nefes aldýrmakta, boðaz enfeksiyonlarýna karþý savaþacak yararlý besin bileþenlerinin  de vücuda alýnmasýný saðlamaktadýr.