Grip ve öksürüğe Doğal çözüm

Gribe karşı bitkilerden yardım alın. Doğal mikropsavar muskatla vücudunuzu güçlendirebilir mercanköşkle öksürüğü kesebilirsiniz.

KIŞIN grip ve öksürük çoğumuzun ortak sorunu. Vücudun direncinin düşmesiyle başlayan halsizlikte bu sorunlara eşlik edince şikayetler iki misli artıyor. Bu problemlerin çözümünde ilaç ve antibiyotiklere başvurmadan önce doğal çözüm arayışına gitmekte fayda var.

Mercanköşk spazmı çözüyor

Doğal mucizelerden ilki yabani mercanköşkü. C vitamini içeren ucucu yağ ve asitlerden zengin mercanköşkü antiseptik, uyarıcı, balgam söktürücü, terletici, tonik ve spazm çözücü etkilere sahiptir. Öksürüğe iyi gelir. Spazm çözücü etkileri ile kasları gevşetir ve kas ağrılarını azaltır. Sindirim sistemi problemlerinde de faydalıdır. Mercanköşkün bu problemlere karşı kurutulmuş formunu 1 tatlı kaşığı kadarını cezveye koyup soğuk su ilave ederek kaynatın ve içine bal ekleyerek için. Baharat olarak sıklıkla kullanılan mercanköşkün çiçekli toprak üstü kısımlarının kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenmesiyle hazırlanan çayının günde en fazla 2 fincan içilmesi yeterli.

Muskat sindirimi kolaylaştırıyor

Muskat ise küçük Hindistancevizi de denilen zeytin büyüklüğünde, üzerinde çizgiler olan bir cevizdir. İştah açar, sindirimi kolaylaştırır. Ağız kokusunu giderir. İdrar ve gaz söktürücüdür. Mide ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Antiseptik özellikli muskat bulantıyı önler. Kokusu sinirleri sakinleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendiren muskat enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır. Aynı zamanda gaz söktürücü, iştah açıcı özelliklere sahiptir. Türkiye’de karın ağrılarına karşı kullanımı  yaygındır. Muskat taze sıkılmış meyve suyuna 1 çay kaşığı serpilip içilebilir, çorbanıza aynen karabiber eker gibi çok az serperek bu önemli baharatın yararlarından faydalanabilirsiniz. Yüksek dozlarda tehlikelidir. Az miktarda kullanılırsa uyku verici özelliği ile uyku bozukluklarında faydalı olmakla birlikte yüksek dozlarda kullanmak hayal görmeye ve kalp atışlarının hızlanmasına sebep olabileceği için fazla alınması tavsiye edilmez.