Grup hayırlı olsun

Kolay değil; 10 futbolcu transfer edip bir o kadar göndermek. Dünya yıldızlarıyla birlikte kalbur üstü oyuncuları kadrosuna katan Fenerbahçe bunun sıkıntılarını yaşıyor. Teknik Direktör Vitor Pereira, takımının agresif olmasını, topun daha çok kendilerinde kalmasını, presin üçüncü bölgeden yani forvetlerden başlamasını ve hızlı oyun istiyor.

Evet bu bugünün futbolunun olmazsa olmazı. Ancak Fenerbahçe bunu henüz tam başarabilmiş değil. Atromitos’un eti budu belli. Kadrosu, maddi durumu, oyuncu kalitesiyle Fenerbahçe’nin yanına yaklaşması bile mümkün değil. Ama Fenerbahçe’ye oranla oyuncuları birbirini daha iyi tanıdığı için Kanarya karşısında iyi direndi ilk 45 dakikada.

Fenerbahçe kopuk kopuk oynuyor. İkinci bölgeden, üçüncü bölgeye hızlı hücuma çıkamıyorlar. Çıktıklarında tehlike oluyor ama top kayıplarının çokluğu, Sarı-Lacivertliler’in gol yollarında fazla etkili olmasını önlüyor. Bir de rakip hızlı hücuma kalktığında Fenerbahçe savunması ağır kalıyor.

Fenerbahçe; Şener-Fernandao organizasyonunda golü 7. dakikada Brezilyalı’nın ayağından bulunca maçın da turun da rengi belli oldu. Atromitos’u rakip sahaya hapsetti ilk 45’te Fener ama erken gelen gole rağmen farkı artıramadı.

Fenerbahçe ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdü. Sarı-Lacivertliler baskıyı arttırınca Atromitos orta alanda oyundan düştü. Ev sahibi orta sahayı daha rahat geçmeye başladı. Bu baskı Caner’in 60’ta içeriye çevirdiği topta kaleci Gorbunov’un hatası sonucu ikinci golü getirince Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı perçinledi. Atromitos da tam anlamıyla çözüldü. Fenerbahçe üst üste kaçırdığı fırsatlardan sonra Volkan Şen’in ortasında Fernandao’nun kafasıyla ile 3. golü buldu.

Sonuçta Fenerbahçe Yunanistan’ın zayıf takımını saf dışı bırakıp Avrupa’da yoluna devam etti. Farklı kazandı ama eksiklerinin çok olduğunu unutmamalı.