G.Saray, gizli fauller ustası!

Son dönemlerde üzerinde önemle durduğum bir konu var. Maç yazımda da yazdım; benden başka kimse yazmıyor ama, konu giderek tehlikeli bir sürece girmeye başladı.

İddiam şu... G.Saraylı futbolculardan Feghouli, Belhanda, Serdar Aziz, Mariano ve Donk; abartılı şarjlar ve gizli faullerle çok sert oynuyorlar. Hakemler görmüyor ya da görmezden geliyor... Ancak çok azına faul çalıyorlar. Onların kartlık hareketlerine karşı da, geniş bir hoşgörü limiti var.

Bunun üstünde duran, uyaran ya da tespit eden yok. Hakemler gibi yazarlar da görmezden geliyorlar. Ya da hepsi birden aldatılıyor.

Bunun önüne geçmek gerek!

***

Son Başakşehir maçında, sırf bu verilmeyen fauller yüzünden Emre maçın içinde, Arda da soyunma odasında itirazdan sarı kart gördü. Yani olay giderek büyüyor. Araya başka kulüp futbolcuları da girerse, konu daha da dallanıp budaklanacaktır. G.Saray ya bundan vazgeçsin ya da hakemler “Önleyici yönetim” göstersin. Aksi takdirde, işler daha çok sarpa saracak.

Kimsenin bugüne kadar hiç yazmadığı, gündeme getirmediği, üzerinde durmadığı bir konuyu, koca spor camiasında tek başına ele almam hoş değil... Durmadan yazıyorum ve olay giderek tehlikeli ve önü alınamaz bir noktaya doğru gidiyor. Kaç zamandır uyarıyordum, sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

***

Emre ve Arda gibi gibi iki uluslarası değerdeki futbolcu; verilmeyen faullere öfkeli itirazlarda bulunup sarı kart da görüyorsa; olayları bu futbolcuların huzursuzluğuna, olay çıkarma saplantılarına bağlayamayız. G.Saray’da adını verdiğim futbolcular; gizlendirilmiş faullerin bir numaralı aktörleri olarak, her maçta benzer hareketlerde bulunuyorlar. Mariano rakibin bileğine bilinçi bastı, kırmızı görebilirdi. Sıyırdı.

Bunun gibi daha nice örnekler var. Hakemlere yediriyorlar... Açıkça yapılanlara da belirgin bir hoşgörü gösteriliyor. Ama artık bu böyle süremez.

Medya, MHK, hakemler, federasyon ve hatta sporseverler; durumu farketmeyip hep birlikte uyusa da; canı yananlar bağırmaya başladı.

Feryadlara kulak verin!