G.Saray kaynıyor!

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı yenerek Kadıköy’de üstünlüğünü 15 yıla çıkarmasının ardından, Sarı Kırmızılı kulüpte bunun yankıları nasıl, neler oluyor diyerek araştırmaya giriştim. Karşıma bambaşka bir tablo çıktı. 5-6 telefon ve birkaç yüz yüze görüşme sonrası işte izlenimlerim. Galatasaray adeta kaynıyor!

Galatasaray, Başkan Ünal Aysal’la tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Borç gırtlakta, SPK sermaye artırımına izin vermezse Galatasaray neredeyse kapısına kilit vuracak hale gelmiş durumda. Futbol takımının başarısı, topun çizgiyi geçmesi de bundan sonra Galatasaray’ı kurtaramayacak!.. Çünkü Galatasaray artık gol de atamıyor!

Galatasaray’ın bugünkü derdi üç puan değil, üç kuruş!..

F.Bahçe yenilgisinden sonra camia kaynamaya erken başlarken, etekleri tutuşan Ünal Aysal da sevgi turlarına başlamış. Muhalifleriyle tek tek görüşüyor. Geçende Adnan Polat yönetiminin ağır topu Taner Aşkın’la konuşan Aysal kırgınlıkları ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Genel af çıkartacakmış!.. Ceza alanları affedecekmiş... Galatasaraylı da diyormuş ki; cezayı hak etmediğimiz gibi affı da istemiyoruz. Suçlular affolur! Bizler suçlu değil, Ünal Aysal’ın taraflı tutumuna, İnan Kıraç’ın gadrine uğramış kişileriz. Adalet ve özür bekliyoruz, af sizin olsun!

Galatasaray’da yönetim değişikliği olmadan sular durulmaz diyenler çoğunlukta... Büyük ümitlerle iktidara getirilen Aysal’dan da camia ümidini kesmiş. Hatta bu konuda İnan Kıraç yeni bir zengin daha bulur Galatasaray’ı kurtarır diyenler de yok değil!..

Fatih Terim’in de yollanmasından sonra puana hasret kalındı. Hiç olmazsa Aysal, Terim’le sağa sola kafa tutarak gemiyi götürüyordu. Şimdi ‘Kaptan’lık doğrudan Ünal Aysal’a kaldı. Dümene Aysal geçince, kılavuzları da doğru yolu göstermek yerine başkanı yanıltmaya devam edince Galatasaray karaya oturur hale geldi.

Son durum şu; Faruk Süren ve ekibi; Ali Dürüst, Celal Gürcan üçlüsü yanlarına Sedat Doğan, Abdurrahim Albayrak, Mete Başol’u da alarak kulislere başlamış bile. Planları hazırmış. Ancak işleri de bir hayli zor. Aysal yanlış adımlarla kulübü öylesine batırdı ki Galatasaray artık kolay kolay kurtulmaz. Riva da badem olur gider diyenler de çoğaldı.

Adnan Polat için de ‘hadi başkan’ diyenler çok ama Polat’ın şartı var;

‘Usulsüz ibrasızlık’ Aysal tarafından kaldırılmadan Galatasaray’da birlik beraberlik, sevgi ve adalet sağlanamaz! Başkan Aysal üzerine düşeni yapsın. Yargıtay’ın kararını uygulasın. Bunu da resmi şekilde yapsın! Sevgi ve saygıyı katledenler, eski başkanlarına hakaret eden liseli genç çocukları yönetimlerine alanlar özür dilemeli ki peşlerinden gelenler olsun!

Bunlar acı ama gerçek olanlar... Galatasaray’da durum bu!