G.Saray mı Beşiktaş mı?

Lige verilen aranın ardından takım oyunu oynamak kolay değildir. Devamlılık kesintiye uğrayınca sıkıntılar da başlar. İkinci yarının hemen başındaki G.Saray-Beşiktaş derbisine bu gözle bakmakta yarar var. Elbette başka unsurlarda sonuca etki edecektir. Beşiktaş takım olarak rakip yarı alana çok iyi geçiş yapıyor. Bunu yaparken de herkes çalışıyor, çok koşuyor. Oyuncular hem takım oyunu hem bireysel anlamda iyi şeyler yapmak için çabalıyor. Ancak geri dönüşler sorunlu, ofansta gösterilen takım oyunu başarısı defans yaparken gösterilemiyor. Fernandes tam olarak hazır değil. Bu kadar kısa sürede eksiklerini kapatamaz. Yine de 2. yarıda oyunun kaderini değiştiren isim olabilir. Onun yerine görev yapacak olan genç Oğuzhan’ın aşağı doğru inen grafiği Samet hocayı da endişelendirmiş olacak ki; özel hayatı ve arkadaşları konusunda uyarmış. Oğuzhan kalıcı olmak istiyorsa kendisine derbide verilecek şansı en iyi şekilde kullanmalı. Talihsiz bir sakatlık yaşayan alternatifsiz Hugo Almeida da Beşiktaş için büyük bir eksiklik.

G.Saray Türk futbol tarihinin en büyük transferlerinden birini gerçekleştirdi. Derbi öncesi konsantrasyon kaybı yaşayabilir. Gelen dünya yıldızı Wesley Sneijder. Bonservisi Daniel Guiza’dan ucuz, yıllık 5 milyon euro ile en çok kazanan futbolcu olacak. Ama ülke tanıtımına yaptığı katkı bonservis parasını çoktan geçmiştir. Bu sezon başı İnter formasını 5 kez giymiş ve bir daha şans bulamamış. Futbolu çok özlemiş, ancak hazır değil. Krasiç örneği ortada. G.Saray gibi en küçük ‘bir eleman’ sözünde bile çalkalanan bir kulüpte olası bir-iki başarısız sonuçta huzursuzluk yaşar mı bilinmez. Şimdi forvet hattında formda oyunculardan hangisi kurban gidecek. Burak mı, Elmander mi, Umut mu? Yoksa Fatih hoca onu Hagi gibi kenarda kullanabilir mi. Bu durumda Engin, Emre ve Amrabat’ın forma şansları diğer oyuncuların sakatlık ve cezalı olma durumlarına bağlı.

Dünyanın en iyi duran top ustası Sneijder’i belki derbide 2. yarıda izleyeceğiz. Ancak Sneijder’in varlığı, Selçuk İnan’ın performansını ve moral motivasyonunu da doğrudan etkileyecektir.

Sonucu önceden kestirilemeyen klasik bir derbi. Bence beraberlik.

Dilerim ilk maçta olduğu gibi futbol kuralları dışı pozisyonlar sonucu belirlemesin.