G.Saray, part-time çalıştırılamaz!

Eskişehirspor Kulübü bu sahada pirinç yetiştirse futbolda kazandığı paradan daha çoğunu kazanır! TFF diye bir kuruluş var... Ne iş yapar hala anlayamadım! Futbolu karman-çorman etmenin ötesinde böylesi sahalarda ayak topu oynanmasına izin vermesi tam akıllara ziyan! Ama bunların hiçbiri G.Saray için mazeret olmamalı. Hala 6-0-4’ü tartışmak anlamsız.

G.Saray Yönetimi, Burak’ı pazarlamaya çalışacağına bir kanat oyuncusu almak zorunda. Çünkü takım Amrabat gibi vasat bir oyuncu girdiği zaman bile gol pozisyonları bulmaya başlıyor! Siz hiç kanatsız bir kuşun uçtuğunu gördünüz mü? Hakan Balta 1-2 maç iyiydi ama üst üste her hafta oynayabilecek fiziki yeterliliği yok. Çünkü sakatlığı ancak ameliyatla geçebilir.

Şimdi gelelim hocanın hem G.Saray’ı, hem de A Milli Takım’ı çalıştırması sorununa. G.Saray, Milli Takım’dan çok daha üst düzey bir takım... part-time çalıştırılamaz! Hafta içinde Kayseri’de seminere giderek takımı Hasan ile Ümit’e bırakırsanız, doğru düzgün taktik çalışması bile yapmazsanız, Burak’ı küstürmemek için çift forvetle oynamayı sürdürürseniz, pek de başarılı olamazsınız.  Burak’ın hücum presi yapmaması, rakip takımları çok rahatlatıyor. Dün geceki maçta Burak çıkınca G.Saray ilerde de topa basmaya başladı ve gol pozisyonları buldu. Yine de tek Amrabat ile ve sağ kanat olmadan gol bulmak bireysel kafalara kalıyor. Yani Galatasaray, organize ataklar yapamadı gibi üç maçta...

Hamit Altıntop’a kızanlar dün akşam ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu anlamıştır sanırım... Hem savunmada, hem de hücumda takıma büyük katkısı var. Üstelik oyunu çok iyi okuyor, boş alan yaratabiliyor ve uzaktan şutlarla rakip savunmayı tedirgin ediyor.

G.Saray’ın bir an önce paraya kıyıp, transfer yapması şart. Ligde bocalayan bu kadro Şampiyonlar Ligi’nde ne yapar bir düşünsenize... Hele ki Devler Ligi’ndeki rakiplere bir göz atınca; karşınızda ne Bursa vaaarrr, ne de Eskişehir.