G.Saray’a piyango

Galatasaray, Gaziantep’teki maça Belçika’da Anderlecht önüne çıkan kadronun 1 oyuncu değişikliği dışında (Telles-Sabri) aynı kadroyla sahadaydı. Defansta sağ tarafta Sabri-Hamit Altıntop, sol tarafta Tarık-Bruma ikilisi. Bu Hamit Altıntop’u nasıl olur da, sağ kanatta oynatırsınız kardeşim? Ne adam eksiltiyor ne de eski gücü var. Hiç olmazsa koy Olcan Adın’ı daha canlı ve daha etkili olur. 

Galatasaray’ın her iki tarafının hücum etkinliği yok. Defansif olarak kademeler kötü. Chedjou-Semih ikilisinden Semih’i bir an evvel kim istiyorsa Galatasaray acilen satsın, elinden çıkarsın. Yoksa ellerinde patlayacak, şimdiden söylüyorum. Orta ikilide Melo-Selçuk, “al gülüm-ver gülüm” 5 metrekarede oynuyorlar, hücuma en ufak katkıları yok. Aynı zamanda top kazanma, koşu tempoları ve etkili baskıları da yok. Geriye bir Sneijder bir de Burak kaldı.

Galatasaray 4 gol pozisyonuna giriyor,  üçünde Sneijder imzası var. Burak yine yalnızları oynuyor. Ne yapacak bu halde Burak? Destek gelmezse, kanatlardan orta gelmezse, Galatasaray nasıl gol atacak?

Galatasaray oyuncularında yeni bir hastalık başlamış. Topu kaptıran ya da iyi kontrol edemeyen hemen elini kaldırıp başka bir suçlu arıyor. Bunun adı futbolda “Benim hatam yok diğerlerinin yanlışı” demektir. Bu basit tavır tribünlere oynamaktan başka bir şey değildir .

Gaziantepspor takımı, birçok as oyuncusu eksik olmasına rağmen Binya ile 2, Mustafa ve Chibuike ile birer olmak üzere ilk yarı tam 4 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Galatasaray ikinci yarıda; Bruma’nın yerine Umut’la forveti ikiledi. Taffarel hocanın Galatasaray’ı (Hamza hocanın talimatıyla!) ikinci yarıda da coşkusuz, arzusuz bir takım olarak sahadaydı. Antep takımı pas yaparken Galatasaraylı oyuncular göz markajı yaparak isteksizliklerini iliklerimize kadar hissettirdiler. En çok pozisyona giren  ve tek gol atacak olan Sneijder’i niye oyundan alıyorsun Hamza hocam? Hamit, Melo, Selçuk varken bu hamle ilk maçta beni huzursuz etti

89. dakikada Galatasaray’a piyango çıktı. Burak’ın kafasından gelen gol yüzde 60’la oynayan Cim-Bom’a 3 altın puan ve moral getirdi.