G.Saray-F.Bahçe cevapları

Futbolcular soyunma odasına başları önde 2-0 yenik giderken eminim ki G.Saray’a gönül verenlerin cep telefonlarına sayısız mesaj düşmüştür. Son gülen iyi güler misali, Aslan her yönüyle kendi şanssızlıklarını yenebileceğini gösterdi. G.Saray şampiyonluğu kaybedebilir mi? ‘Kendi istemediği sürece tabii ki hayır’. Böyle kazanma azmini ortaya koyarsa kim engel olabilir.

Peki benzer bir istek, hırs ve disiplinle oynayan F.Bahçe ile puan farkı kapanır mı? Soru zor gibi geliyor ama Muslera’nın topu Selçuk’un ayağına çarptırıp yediği gol, ya da F.Bahçe’nin kazandığı penaltı örneğinin sıkça yaşanması gerekir. Yine de ‘futbol bilinmezliği içinde her şey olabilir’.

F.Bahçe Kuyt, Sow ve Webo üçlüsüyle oynar mı? ‘Bence oynar’. Savunma kanatlarından gelecek oyuncuların etkinliği, Emre, Meireles ve Cristian’ın uyumu ofans zenginliğini artırıyor. Bu üçlü forvet, rakip kendi alanından çıkarken basabilen, savunmayı en uçtan başlatabilen oyuncular. Diyelim aksadılar. Kadro zengin, alternatif bol, uygun dakikada uygun bir değişiklikle sorunu çözme şansınız var. Beşiktaş-F.Bahçe maçı ne olur? ‘Bana göre kalitesi, oturmuş yeni düzeni ve özgüveniyle F.Bahçe kazanır.

Gelelim G.Saray’a... Bundan sonraki üç-beş maçta Fatih Terim’in soyunma odasında ve saha kenarında olmaması takımı ne kadar etkiler? Buna da cevabım, ‘çok az’ olur. Çünkü kenardan takımı çok iyi motive edebilecek bir Hasan Şaş bir Ümit Davala var. Onlar da olmasa Taffarel gibi bir tecrübe durumu idare edebilir. Buradaki asıl soru, Sneijder, Burak ve Drogba bir arada nasıl oynayacak? Schalke maçında sol tarafın aksaması ve adeta koridora dönme faturası ortada kalmıştı. Şimdi görüldü ki; Burak ve Drogba’nın arkasında oynayacak isim Sneijder olmalı. Yıldız oyuncu santrafor arkasında etkisini, ağırlığını ortaya koyabiliyor. Fizik gücü daha da artmış Sneijder’in neler yapabileceğini siz düşünün. Burak ve Drogba ise övgünün her türlüsünü hak ediyor. Elbette tartışılması gereken konu Melo’nun cezası bittiğinde, Muslera, Eboue, Dany, Sneijder, Drogba’dan sonra  6. yabancının kim olacağı? Buraya şimdilik 3 banko aday var. Melo, Ambrabat, Riera. Hakan Balta’nın son maçtaki performansı hesapları altüst edebilir.

F.Bahçe ve G.Saray’ın son lig maçlarında ortaya koydukları mücadele Avrupa çeyrek final şansları öncesi yüzümüzü güldürdü. Ama her iki maçta da olağanüstü şartlar takımları ateşledi. Avrupa arenasındaki mücadelelerde bu şartlar ne kadar geçerli olur bilinmez!