G.Saray’ın galibiyeti kimseyi yanıltmasın

Hem Galatasaray’ın hem de Bursaspor’un artık ligde iddaaları kalmadı. Her iki takım da kendilerine yakışmayacak sonuçlar alıp taraftarlarını hüsrana uğrattı. Ancak Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ne katılabilmesi için Bursa’dan alınacak 3 puan takipçileri Trabzonspor ve Antalyaspor’u geride bırakmak açısından çok önemliydi.

İki takım da defans olarak kötü ve çok gol yiyebilen savunma oyuncularından kurulu. Maça çok iyi başlayan ve ilk 6 dakikada 2 net pozisyon yakalayan Galatasaray, Bruma ile girdiğini gol yaparken, ikincisinde Yasin Öztekin yüzde yüz golü atamadı.

Bursaspor skor 1-0 olmuşkan bile Galatasaray’ı  ikinci bölgede karışılamaştı. Tempo düşüklüğü ve isteksizliği ile ‘Ne olmuş bu Bursaspor’a Allah aşkına’ dedirtti bana. Yeşil-Beyazlılar ilk tehlikeli atağı 14. dakikada Stancu’nun şutu ile yarattılar.

Galatasaray Bursa’da istekli ve tempolu oyunuyla maçın hakimiydi. Ancak yine birinci bölgede yan pas ve geri pas hastalığı hala bolca devam etmekte.

Sağdan Sabri, soldan Carole her atağa katıldıklarında Galatasaray gol pozisyonları yakaladı ama bunları cömertçe harcadı. Uzun zamandır Galatasaray’ın bu kadar çok gol pozisyonuna girdiği bir maç hatırlamıyorum. 5 ve 45’te Bruma fişi çekti. İkinci devrede Ahmet Çalık, Podolski ve Yasin’in golleri Galatasaray, Bursa’da farklı kazandı. Bugüne kadar Bursa deplasmanı hiç bu kadar kolay geçilmemişti! Ama bu skor kimseyi yanıltıp havayada sokmasın. Bursa oyun ve ligdeki yeri itibariyle eski günlerini malesef mum ile aratır durumda. Ama şu bir gerçek ki Bursa ligi bitirmiş. Takım ‘Maç bitse de gitsek’ modunda. Batalla ve Stancu’yu çıkar, ligde forma giyemeyecek kalitede oyunculara sahip. Yazık Bursa seyiricisine!