Güç farkı ve Mancini

Kendi sahandaki maçı kazanamazsan Avrupa’da tur atlaman zordur. Şu da bir gerçek ki Chelsea daha güçlü bir takım. Ancak, her şeyin bir yolu var;

Galatasaray Londra’ya 1-1’in rövanşına gidiyorsa önce kalesini sağlama alacak gol yemeyecek. Drogba ile başlamayacak, Burak’ı oynatmayacak!

Orta alanı kalabalık tutacak kontratakla gole gidecek. Savunmasına Hakan Balta’yı da Yekta’yı da yakın tutacak. Yani; 4+2+3+1 oynayacak. İlerideki ‘1’ Umut olacak.  Böylece umudu 2.yarıya taşıyacak.

Daha ilk dakikalarda gol yemeyecek, takımı çökertmeyecek!

Hata kimde tartışalım; Başta Mancini; Burak bu maçın adamı değildi. İlk yarı tek pozitif hareketi yoktu! Sonra yine Mancini; Drogba’yı Rize’de son dakikada kenara almak marifet değil. Bu maçta Drogba’yı ilk yarı kenarda tutup ikinci yarı oyuna alsa hiç olmazsa o zaman güçler dengelenecek Drogba daha başarılı olacaktı.

Bir daha Mancini; Savunmasını 6’lı yapmadığı için rakibin gollerine mani olamadı. Hakan Balta, Yekta ile birlikte savunmanın hemen önünde olmalı gereğinde savunmanın arasına sızmalı gereğinde Eboue ve Telles’i daha çok ileri atmalıydı ki Chelsea’ye oyun alanı kalmasın.

Yine Mancini; İlk yarı topa sahip olmada Galatasaray %54, Chelsea % 46... Neden? İlk maçın 1-1’lik sonucunda Mourinho daha tedbirli. Önce savunma sonra baskın atak ve iki gol! Galatasaray tam tersi; top bende ama daha çok yorgunluk da bende! Geveleme yan pas da bende...

Selçuk da hayal kırıklığıydı! Takıma katkısı hiç yoktu...

Devre 2-0 kapandığında; ilk gol ofsayt kokuyordu. Biz ikram ettik! İkinci gol; yanlış korner kararıyla geldi. Kafayı Terry vurdu Muslera’dan dönen topa bu kez Cahill çaktı top tavana asıldı! Bunlar Chelsea’nin savunmacıları! Nerede bizimkiler?

İkinci yarı Burak çıktı Umut girince 2-0’dan sonra Melo savunmanın önüne geldi Chelsea pas yapmakta zorlandı, rakip kalabalık Galatasaray savunması arasından yol bulamadı golleri durdurduk ama biz atamadık, atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti...

Galatasaray Chelsea’ye elendi.

Mourinho doğruları yapan taraftı. İlk yarı topu ve sahayı Galatasaray’a bıraktı golleri Chelsea attı. İkinci yarı; Mourinho takımın ipini gevşetti Torres, Shurrle oyuna girdi, Galatasaray yoruldu, Drogba, Sneijder yavaşladı, Muslera farkı önledi.

Mancini hata yaptı; Drogba kesinlikle ikinci devrede oyuna 0-0’la girmeli, savunma 6’lı olmalı, Burak Yılmaz da hiç olmamalıydı!