Güçlü hafıza kalpte başlar

Yeşil yaprakları sebzeler, kırmızı meyveler ve cevizle hafızayı beslerken spor yapmayı ihmal etmeyin. Kalp ne kadar sağlıklı ise beyin de o kadar güçlü olur.

Unutkanlık yaşayan herkes ilk önce B 12 vitamini eksikliğinde şüphelenir. Oysa B 12  eksikliği uzun süreli unutkanlıklarda etkilidir. Kısa süreli unutkanlık yaşıyorsanız iyi  uyumadığınızın en önemli ipucudur. Spor  yapamamak da, unutkanlıkla baş başa kalmanıza neden olabilir. Aslında beyin için sihirli bir yiyecek bulunmamakla beraber unutkanlığı ortadan kaldıracak en önemli durum kanın beyne iyi pompalanmasıdır. Bu nedenle kalbin sağlığı ve kanı dengeli pompalayarak beyne ulaştırması unutkanlığınızın olmamasını sağlayacaktır. Yunanistan Beslenme ve Diyetetik Birliği son  20 yılda yayınlanmış Akdeniz Diyeti araştırmalarını toparladığı 2014 raporunda; tüm  çalışmalar yaşlanma ile unutkanlığın bu diyetle ortadan kalktığın belirtmektedir.

Lahana ve brokoli baş tacı

- Bol sebze yiyin. Özellikle lahana, brokoli ve pırasa ana yemeklerinizin baş tacı olmalıdır. Koyu yeşil yapraklı sebzelerin de beyinde hafıza uyarıcı etkileri olabilir. Her öğünde salatalarınıza bozla taze nane, taze maydanoz, semizotu, ıspanak yaprakları, marul ve dereotu gibi farklı sebzeleri ekleyin.

- Ceviz beynin hayat kaynağıdır. Kalbin sağlığı ne kadar iyi ise beyin sağlığı da o kadar iyi olur. Her gün bir avuç ceviz yemek hafızanızı canlı tutar.

- Omega 3 kaynaklarını yeterli almaya özen gösterin.  Deniz mahsülleri ve balıklar omega 3 en iyi kaynaklarıdır.

- Güçlü bir hafızanın ve unutkanlığı önlemenin gizli silahı bol yürüyüş. Yürüyüş ile  vücutta birçok kas kasılmakta, kalp kanı düzenli olarak pompalayarak dokuların iyi beslenmesini sağlamaktadır.

Hafıza güçlendiren tarif

Çilek, kiraz, taze yaban mersini, ahududu, kızılcık, iğde, böğürtlen ve nar gibi antosiyanidin içeriği yüksek meyveleri uygun mevsimlerde muhakkak yiyin. Bu meyveleri taze, dondurulmuş veya tazemeyve suyu olarak tüketebilirsiniz. Size önereceğim hafıza güçlendiren formülümü de kullanıp her hafta 3 gün sabah aç karına içtiğinizde gün boyu dikkatiniz dağılmayacak ve kısa süreli unutkanlıklara da veda edebileceksiniz. Katı meyve sıkacağına 1 adet soyulmuş nar taneleri, 1 çay bardağı taze veya dondurulmuş böğürtlen ile 1 küçük parça taze zencefili geçirin ve bekletmeden için.