Güçlülerin hakemleri!

Pazar gecesi evde günün maç özetlerini ve maç sonu yayıncı kuruluşa verilen röportajları izlerken deplasmanda galip gelen Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın hakeme karşı olan isyanını dinledim. Sonra Konyasporlu Bajic’in attığı golün ardından gol sevincini abarttığı gerekçesi ile hakem Ali Palabıyık’tan gördüğü ikinci sarı ve kırmızı karta baktım ve hayretler içinde kaldım. Bajic, atmış olduğu gol sonrası gayet insani bir biçimde seviniyor, hiçbir abartı ve tahrik içeren davranış- ta bulunmuyor. Ancak daha üç hafta önce kendisini formasından çekip sarsan, döver gibi azarlayan çok değerli büyüğü Emre Belözoğlu’na bir sarı kart dahi göstermekten korkan Ali Palabıyık’ın Konyasporlu gariban Bajic’e karşı birden bire kabadayı kesilip yok yere oyundan ihraç ettiğini görünce aslında pek de şaşırmadım.

Sevgili Ali Palabıyık kardeşim, eski bir hakem büyüğün olarak sana bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Galatasaray-Başakşehir maçında, hakemlik onurunu ayaklar altına alıp Emre’ye sarı kart göstermemiş olmana rağmen ertesi hafta sana Beşiktaş maçı veren MHK başkanın sakın ola seni yanıltmasın. Doğru yolda gitmiyorsun sevgili Ali Palabıyık. Acilen kendini resetle ve fabrika ayarlarına geri dön. Yarın başka birilerinin gelip de geçmişin hesabını sorabileceğini de sakın unutma. Sadece güçlülerin değil, tüm takımların hakemi ol. Bilmem anlatabildim mi?

Haftanın diğer maçlarında da her zaman olduğu gibi yine önemli hakem hataları yaşandı. Kasımpaşa-Karabük maçında kural hatası yapan Serkan Çınar’ı dinlendirmek yerine haftanın en önemli maçlarından birisi olan Kayseri-Trabzon maçına atayan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Kayserispor’un çok net iki penaltısını vermeyen hakeminin bu yönetiminden de sanırım çok memnun olmuştur!

Adanaspor-Gençlerbirliği maçını yöneten genç hakem Arda Kardeşler ise misafir takım lehine doğru bir penaltı kararı verirken Adanasporlu Mauricio’ya sarı kart yerine bariz gol şansını önlemekten bir kırmızı kart göstermeyerek hata yaptı. Ayrıca Adanaspor lehine net penaltı kararı vermeyerek önemli bir hataya daha imza attı.

Yönetmiş olduğu Beşiktaş-Trabzon maçında konuk takımdan Yusuf’un ayağına kırarcasına basan Quaresma’ya bir kırmızı kart göstermekten korkan Mete Kalkavan’ın da bu hafta Galatasaray maçında iş Kasımpaşalı futbolcu Otigba’ya gelince iki dakika içinde nasıl da kahramanca iki sarı kart ve kırmızı kart gösterdiğine şahit olurken MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun hakemlerinin “güçlülerin hakemleri” olduklarını bir kez daha gördük.

Ayrıca MHK üyesi arkadaşlardan da bir ricam var. 4’üncü hakemin saha kenarında sadece tabela kaldırıp indirme görevinin olmadığını, hakem sakatlanırsa onun yerine maçı yönetecek kişinin 4. hakem olduğunu ve atamaların buna göre yapılması gerektiğini sayın MHK Başkanı Namoğlu’na hatırlatsınlar