Gül ve Haç’ýn Türkiye kolu Manevi Cihazlanma Derneði

Amerikalý ünlü yazar Lawrence H. Shoup “Dýþ Ýliþkiler Konseyi (CFR) ve ABD Dýþ Politikasý” adlý, yýllarca en çok satan kitaplar listesinden çýkmayan eserinde, CFR’nin Yeni Dünya Düzenini biçimlendirmek amacýyla II. Dünya Savaþý’na CFR’nin yönetiminde girdiðini öne sürer. CFR’nin hemen yanýbaþýnda Moral Re-Armement  (Manevi Silahlanma (Cihazlanma) Derneði durmaktadýr. Bu dernek 1920 yýlýnda, sözde Hýristiyan kökenli bir kuruluþtu. Kaðýt üzerindeyse kurucusu adý saný pek bilinmeyen bir rahipti ama derneðin kasasý aðzýna kadar doluydu; ilk kurulduðu yýllarda New York’ta muhteþem bir daireden yönetiliyordu! Rahipse genellikle ortalýkta yoktu tabi.  

Bu dernek, CFR’nin tam desteðiyle, 1945 yýlýnda Alman ve Fransýz önde gelenlerini gizlice buluþturdu. Çok katýlýmlý bir toplantýydý bu. Fransýzlarýn Mitterand dahil 17’si devlet adamý, 200’ü sendikacý, 207’si sanayici, 30’u gazeteci, 100’ü de eðitimciydi. Alman tarafýndaysa baþta Þansölye Konrad Adaneur olmak üzere 82 devlet adamý, 400 sendikacý, 14 ilahiyatçý, 160 gazeteci ve 35 eðitimci vardý. Aytunç Altýndal, Sabah gazetesinde yayýnlanan yazý dizisinde, bu toplantýlarda AB’nin temelinin atýldýðýný öne sürer...

Manevi Cihazlanma Derneði’nin bir de Türkiye kolu vardý. Dernek, 1958 yýlýnda Moral Re-Armement’ýn Ýsviçre’deki Caux þatosunda eðittiði Türklerce kuruldu. Derneðin onursal baþkaný dönemin Ýstanbul Valisi Fahrettin Kerim Gökay’dý. Derneðin akýllara ziyan özelliklerinden biri belki de baþlýcasý Ýslam karþýtý olmasýydý. Dernek, Altýndal’a göre en büyük tehlike olarak nitelendirdiði Ýslam’a “ölümüne karþýydý”.

Derneðin Illuminati baðlantýsý akýllara Siyonist baðlantý olup olmadýðýný getiriyor. Altýndal böyle bir baðlantý olmadýðý konusunda ýsrarlýdýr. Ne var ki yazar Memduh Eren, dernekle ilgili ilginç bir bilgi aktarýyor. Celil Gütkan Paþa 27 Mayýs darbesinin önemli subaylarýndan biriydi. Darbeden 10 gün sonra Ýstanbul’dan komþularý olan iki Yahudi aile, birlikte kýsa bir tatil için Ýsviçre’ye gitmeyi önermiþti. Gürkan ve eþi öneriyi kabul edip Ýsviçre’ye gittiklerinde kendilerini Moral Re-Armement’ýn merkezi, Caux’daki þatoda bulmuþlardý. Orada 15 gün süreyle, günde 6 saat ders görmek zorunda kalmýþ, zar zor kaçýp kurtulabilmiþlerdi!

Ýngiltere’de Katolik ve Ortodoks kiliselerine göre daha küçük ama siyasetten medyaya kadar her þeyde at oynatan bir Anglikan Kilisesi vardýr. Kilise 1867’den bu yana her on yýlda bir toplantý düzenler ve bu toplantýda gelecek on yýllýk dönemin nasýl deðerlendirileceði tartýþýlýr ve geniþ kapsamlý bir eylem planý hazýrlanýr. Bu toplantýlardan 15’incisi 2008 yýlýnda Lambeth Konferansý adý altýnda yapýldý. Bu konferansa hepsi de Protestan 800 piskopos katýldý. Sadece Amerika’dan katýlým 111’di. Amerika’dan Episkopal ve Prebiteryen kiliseleri konferansta boy gösterdi. Bu iki kilise birlikte hareket ederdi çoðunlukla. Bu iki kilise Lozan Anlaþmasý ABD Senatosuna geldiðinde kollarý sývadý ve anlaþmanýn onaylanmamasý için müthiþ bir baský uyguladý. Ve Lozan Anlaþmasý ABD tarafýndan kabul edilmedi. Günümüzde ABD, Lozan Anlaþmasýný kabul etmediðinden TC’nin baðýmsýzlýðý iki ülke arasýnda imzalanan ikili anlaþmalar çerçevesinde yürütülmektedir. Bu boþluktan yararlanmak isteyenler Lambeth Konferansýnda ortaya çýktý. Konferansta kimi açýk kimi gizli kararlar alýndý. Ve 10 yýllýk bir eylem planý yapýldý. Kilise, Afrika’da baþarýlý olmuþ, misyonerleri aracýlýðýyla çok sayýda Kenya, Uganda ve Nijerya vatandaþý Müslümanlýktan ve Animist dininden ayrýlýp Anglikan Kilisesi’ne yönelmiþti. Afrika’da uygulanan eylem planýnýn Ortadoðu da, Türkiye’de ve Türki Cumhuriyetlerinde de uygulanmasýna karar verildi. Söz konusu ülkelere gidecek olan Anglikan misyonerler içeriden seçilecekti. Örneðin, Türkiye’de daha önce Anglikan kilisesine baðlanan kiþiler, misyonerliðe soyunacaktý. Konferans sonunda alýnan gizli kararlar içinde eþcinsellerle ilgili bir karar da vardý. Eþcinsellerin hedef ülkelerde daha çok “çalýþtýrýlmasý” için onlarýn desteklenmesi kabul edildi. Eþcinseller arasýndan aðzý laf yapan, yetenekli kiþiler seçilecek, bunlar “yumuþak dokuda” (soft tissue) çalýþarak iliþki kurduklarý kiþileri Anglikan Kilisesi’ne devþirecekti. “Yumuþak doku” anlamý gizli eþcinsellerdi. Eþcinsel dernekler sokaða çýkacak, hak ve özgürlük isteyecek ve maðduru oynayacaktý her fýrsatta. Bu eylem planý 2008’den bu yana uygulanýyor; sonuçlarýný 2018 toplantýsýnda öðreneceðiz...

Yarýn da Illuminati ve Barýþ Gücü’ne bir göz atalým...