Güle oynaya turladı

Çeyrek finale yükselebilme maçıydı bu mücadele. Galatasaray, İlker Meral’in yönettiği 13 resmi mücadelede hiç mağlubiyet yüzü görmedi. O yüzden İlker hoca maça biraz tedirgin başladı bence. Aykut hoca TT Arena’ya gelirken kendi sahasındaki 5-0’lık skorun rövanşını almak için hesaplar yapmıştır, ancak daha 10. dakikada golcü sahneye çıktı. Yasin’den gelen pası Burak ceza alanı dışından hiç bekletmeden çok sert ve gol için vurunca kaleci Felgueiras’ı mağlup etti. Bu gol Burak’ın sakatlıktan sonra iyi hazırlanarak sahalara dönmüş görüntüsüydü. 16’da serbest vuruşta Selçuk pasını ceza alanı ön bölümünde bulunan Sneijder’e verdi. Hollandalı yıldız topu kontrol edip sağ üst köşeye nefis bir vuruş yaptı ve topu “90” diye tabir edilen yerle buluşturarak jeneriklik gol attı.

Fark ikiye çıkınca “artık maç Galatasaray için kolaylaşır bir Konya faciası daha izleriz” diye düşünmeden edemedim. 19’da Marica topu sol üst köşeye gönderdi. Gönderirken de resmen o köşeye vuracağını açık açık gösterdi ama kalede Sinan Bolat olunca (!) o da golü süsledi. Konya’da Djalma’nın kontratakları Galatasaray’ın sağ tarafındaki  Tarık’ın olduğu bölgeyi delik deşik etti.

34’te Melo topu çaldı, Bruma’nın pasında Sneijder yine jeneriklik golle bileti kesti. Sneijder’in niye dünya yıldızı olduğu ve neden yüksek ücret aldığının cevabı bu goldür. 45+1’de Burak nefis ortasında Olcan uçarak golü atarak daha da güzelleştirdi. İlk yarıdaki 4-1 gibi net skor turu Galatasaray’a getirdi.

İkinci yarı Hamza hoca skoru yakalayınca as oyuncularını oyundan aldı. Konyaspor belki de kupada en rahat geçilen takım oldu Galatasaray için. Ama yine Bruma’yı sahada göremedim. Galatasaray takım olarak iyiydi. Melo, Selçuk, Burak, Sneijder ve Olcan takımın bir adım önünde olan isimlerdi. Kaleci Sinan, Tarık ve Bruma hala sıkıntılı ve güven vermiyorlar. Bu galibiyet,  Balıkesir öncesi doping yaptı.