“Gülen bir yýlan gibi sýzdý eðitime!”

FETÖ'nün kurucusu ve CIA'nin has adamý Fetullah Gülen, Ýzmir Kestanepazarý Camii'ne 1969'de vaiz olarak atandýðý günden kýsa bir süre sonra, cemaatini oluþturmak için  kollarýný sývar. Bu amaç doðrultusunda ilk sýzmaya çalýþtýðý ve belli ölçüde baþarýlý da olduðu kurum Milli Eðitim'dir. Gülen, Mahmut Övür'ün köþesinde anlattýðýnca, 1970 yýlýnda Aydýn Bolak, Yaþar Tunagör ve dönemin MÝT Müsteþarý Fuat Doðu'yla Vehbi Koç'un Ankara'daki evinde bir öðle yemeðinde buluþur.  Bu yemekte neler konuþulduðunu Gülen hiç kimseye anlatmaz. En yakýn adamlarýndan Latif Erdoðan "Þeytan'ýn  Gülen  Yüzü" adlý kitabýnda , "Gülen'in bir proje olduðu ve devlette muhbirlik görevini üstlendiði dönem 1971 yýlýnda baþladýðýna göre söz konusu yemekli toplantýnýn anlamýný ve içeriðini çözeriz sanýrým," diyerek bu toplantýnýn ne mene bir toplantý olduðunu tanýmlar.  Gözü ülke ölçeðindedir önceleri. Daha sonra bu güç uluslararsý boyuna taþýnýnca efendisi okyanus ötesinde, ABD'deki CIA olur.

Eðitime sýzmasý 1970'lerin baþýnda Kestanepazarý öðrenciler için  açtýðý eðitim kamplarýyla baþlar. Bu kamp fikrinin kendisinden çýktýðýný söylese de ilk kampý kurmak için  Ankara'ya gidip oradan üç bin lirayla döndüðünü hatýrlayacak olursak iþin içinde baþkalarýnýn da olduðunu kabul etmemiz geekir. Daha sonraki kamplar parasal anlamda,  "Ýzmir'li hayýrseverler ve Kestanepazarý Derneðince" desteklenir.

Baþta Ýzmir, Ege'de bir çok ilde okullar açmasý 80'li yýllarýn sonunda gerçekleþir. Bunlarýn içinde en önemlisi Ýzmir'de açtýðý Yamanlar Koejidir. Bu ve bunun gibi neredeyse yüzlerce okul Türkiye'nin dört bir yanýnda mantar gibi biter.  Bu okullarýn kapatýlmasýyla iþ bitmez. FETÖ'nün eðitime soktuðu adamlarýnýn teker teker ayýklanmasý da gerekmektedir ki, bu çok zor ve de zahmetli bir iþtir.

Ömer Yahþi’nin  savaþý

Gülen, Ýzmir'i kendi demesiyle "hizmet hareketini baþkenti"olarak seçmiþ  ve buradan Ege'nin, baþta Manisa, bir çok iline sýzmýþ.  FETÖ'ye karþý Milli Eðitim 'in verdiði savaþýn en çetin geçtiði yerlerden biri belki de baþlýcasý bu sözde baþkenttir. Ýzmir Ýli Milli Eðitim Müdür Ömer Yahþi gecesini gündüzüne katarak bu mücadeleyi sürdürdü hala da sürdürürüyor:

"Bu savaþta kýlý kýrk yararak, kimseyi haksýz yere incitmemeye özen göstererek, bataklýðý kurutmak için  savaþýyoruz. Öyle ihbarlar geliyor ki resmen akýllara ziyan. Örneðin adamý þikayet ediyorlar, karýsýnýn FETÖ'cü olduðunu söylüyorlar. Araþtýrýyorsunuz, kadýn Rus çýkýyor. Türkçeyi çat pat konuþuyor! Ne Gülen 'i bilir ne de FETÖ'yü. Bu tür ihbarlarý çok ciddi biçimde enine boyuna araþtýrmadan, yüzde yüz emin olmadan hiç bir þey yapmýyoruz. Ben sürekli olarak ilçeleri geziyorum, ilçe milli eðitim müdürleri ve öðretmenlerle görüþüyorum. Bütün taþlarý kaldýrýp altlarýna bakýyoruz. Bu pisliði Ýzmir'den polisimizin özverili çalýþmaþlarý ve bize verdiði destekle birlikte, tümüyle söküp atacaðýz, bundan hiç kimsenin kuþkusu olmasýn! Milli Eðitim camiasý büyük ölçüde temizlendi Ankara'nýn çok doðru yönlendirmesi ve bizlerin geceli gündüzlü çabalarý sonucu.

Bunun yanýsýra Ýzmir'i tekli eðitime de geçirmeye uðraþýyor, Yahþi. Türkiye'nin bir çok ilinde tamamlanan tekli eðitim nedense Ýzmir'e yeni uðruyor:  "Sabahýn  köründe, daha ortalýk karanlýk, küçücük çocuklar okulun yolunu tutuyor. Býraksanýz sýnýfta uyuyacak yavrular. Ýçim sýzlýyor! Sonra öðlen evine dönüyor, baþka çocuklar okula baþlýyor. Olanlar da karanlýkta eve dönüyor. Yazýktýr günahtýr. Þimdiye kadar Ýzmir'in yüzde 15'inde tekli eðitime geçebildik. Allah'ýn yardýmýyla bunu yüzde yüze çýkaracaðýz!"diyor Ömer Bey. Hadi Ýnþallah!

Aðaç yaþken eðilir

FETÖ'ye karþý bu ve diðer kurumlarda verilen amansýz savaþýn baþarýyla sonuçlanmasý biraz daha zaman alacak. Yarým yüz  yýl boyunca, baþta eðitim ve askeri kurumlar olmak üzere devletin kýlcal damarlarýna sýzan FETÖ virüsü bulunuyor, teþhis konuyor, gerekli ameliyatlar yapýlýyor ve hasta her geçen gün daha da iyileþiyor. Eðitimi hedef gösterirken Gülen, "Aðaç yaþken eðilir. Ona göre, ilk hedefimiz MEB okullarý ve Askeri eðitim kurumlarýdýr." demiþ zamanýnda. Bu savaþ hem o eðilmiþ aðaçlarý söküp atmak hem de yenilerin eðitilmesini engellemek için veriliyor...