Gülen’i Papa’ya, NATO ve CIA’ye sunan adam: Kasým Gülek !! (1)

Ne zaman Fetullah Gülen'den söz edilse, Ramiz Efendi, Fuat Doðu, Said-i Nursi, Turgut Sunalp, Kasým Gülek, Þükrü Paþa, Graham Fuller isimleri hemen öne çýkar. FETÖ'nün kurulmasýnda bu kiþilerin çok büyük katkýsý vardýr. 

Ancak bunlarýn en önemlisi, CHP eski Genel Sekreteri, Rockefeller Vakfýndan hibrit buðday tohumlarýný, ilk getirip ektiren ve Türk tarýmýna en büyük darbeyi vuran kiþi Kasým Gülek'tir. 

Gülek 13 Aralýk 1905'de Adana'da dünyaya gelir. Babasý Ýttihat ve Terakki'nin Çukurova Bölge sorumlusu Mustafa Rýfat Bey’dir, daha sonra CHP Seyhan yönetiminde de yer alacaktýr. Annesiyse Ramazanoðullarý'ndan Tayyibe Haným’dýr. Soyadý kanunuyla birlikte aileye Nebioðlu soyadý verilir ancak Kasým Nebioðlu 1938'de Ýl Nüfus Müdürlüðü'ne baþvurarak soyadýnýn Gülek olarak deðiþtirilmesini ister. Bu gün birçok kaynak Gülek'i ve ailesini Sebetaycý olarak kaydeder. (Gülen Þeytanlar Tarihi-Kemal Özer sayfa 295) Yeniden Milli Mücadele Dergisi konuyla ilgili ilginç bir yazý yayýnlar: "Gülek her nedense geçmiþini ve gerçek adýný (Nebioðlu) açýklamakta hiç sakýnca duymaz ama anasýnýn Yahudi kendisinin de Mason olduðunu açýklamaz..." Dedesi Giritli Deli Mustafa Nail Paþa, Girit Valiliðine atanýr. Paþanýn adý tarihe "Giritli" olarak geçer. 

Paþa kilisenin bahçesinde gördüðü Yunanlý Ortodoks rahibin küçük kýzý Helena Bolanopoula'a aþýk olur. Onunla iliþki yaþar ve evlenir. Kýz, Hýristiyan olarak kalýr. Paþa Sedaret makamýna kadar yükselir. Müslümanlardan çok Hýristiyanlara karþý hoþgörülü davranýr. Ömrünün 50 yýlýný Osmanlý düþmaný Kavalalý Mehmet Ali Paþa'yla iþ birliði içinde geçirir. Girit adasýnýn hükümdarý gibi yaþar. Sir John Bowring'in 1839 tarihinde yazdýklarýna göre, paþanýn akýllara zarar bir serveti vardýr. Çünkü adanýn her türlü gelirine ve bütün vergilere el koymaktadýr. "Çok sayýda kadýnla birlikte olur. Tahminlere göre 40'tan çok cariyesi vardýr. Fatih'teki konaðýn kapýsýnda  'Hýristiyanlar giremez' yazardý." 

Ýbnil Emin Muhammed Kemal 1955 yýlýnda yayýnladýðý "Osmanlý Devrinde Son Sad-razamlar" adlý kitabýnda Giritli Mustafa Nail Paþa, yani Gülek'in atasý için þunlarý yazar: "Acýdýr ki, Sultan Abdülmecid, okuma yazmasý bile olmayan, 18 Mayýs 1853'te, Polya kökenli bir ailenin çocuðu olan Mustafa Nail Paþa'yý sadrazamlýða getirir." Hariciye Nazýrý Koca Reþid Paþayla kavga etmeleri nedeniyle 55 gün sonra ikisi birlikte görevden alýnýr. Bu iki paþa bu kez de Paris'e yapýlacak bir atama yüzünden birbirlerine girerler. Ve ertesi gün Mustafa Nail Paþa görevden alýnýr. 

Kasým Gülek eðitimine Adana Turan Mektebi'nde baþlar sonra Galatasaray Lisesi'ne gider. Ardýndan Ýstanbul Robert Kolej'e geçer ve mezun olur. Anadolu'dan Ýstanbul'a gelip Robert Koleji bitiren ilk kiþidir. Yanýnda kardeþi Hüseyin'de vardýr tabi. Yabancý okullarda okumasý nedeniyle Ýngilizce, Fransýzca ve Almanca öðrenmiþti. Babasýnýn isteðiyle Arapça ve Farsça'yý da hem konuþabilir hem de yazar. Cemal Süreyya "Gülek sekiz dil biliyormuþ, bir de Türkçe'yi öðrense dokuz ederdi" der. (NakledenTayfun Er.) 

(Yarýn: Genertal MacArthur Gülek'in ABD'de kalýp senatör olmasýný ister)