Gülen’in en büyük düþmaný

15 Temmuz darbe teþebbüsü; FETÖ’nün yüzlerce dava ile yargýlanmasý ve Türkiye içinde etkisiz kýlýnmasý için devlete en büyük istihbaratý saðladý. Darbecilerin derdest edilmesi, gizli haberleþme imkânlarýnýn deþifre olmasý, binlerce itirafçýnýn çýkmasý, özellikle “mahrem imamlar”ýn itiraflarý bu sayede mümkün olmuþtur. 

Türkiye’deki yapýnýn beli kýrýlmýþ ancak FETÖ’ye asýl darbe maalesef vurulamamýþtýr. Bunun en büyük sebebi, örgüt elebaþlarýnýn hemen tamamýnýn firar etmesidir. Þimdi onlar Pensilvanya’daki elebaþýnýn talimatlarýyla ABD’de, Avrupa’da, Türk Cumhuriyetlerinde ihanetlerine devam ediyorlar. 

Þunda hemfikiriz ki, F. Gülen, darbe teþebbüsünü 3-5 yýl geciktirseydi onunla baþ etmek mümkün olmayabilirdi. 

Benim kanaatim, Gülen’e acele ettiren, 21 Ekim 2007’de ki anayasa deðiþikliði referandumu oldu. Seçmen, yüzde 68,95 oranýnda evet ile Cumhurbaþkanýný halkýn seçmesine karar verdi. 

Geriye dönüþü olmayan bir yola girildi. 

F. Gülen, “kâinat imamlýðý”nýn önünde en büyük engel olarak dönemin Baþbakaný Erdoðan’ý gördü. 1994’teki Ýstanbul belediye baþkanlýðý seçimlerinde Erdoðan’ý desteklemeyiþi de bunun ilk belirtisidir. Baþbakanlýðýnýn ardýndan Erdoðan’ýn 2014’teki seçimde, halkýn seçeceði ilk Cumhurbaþkaný olma ihtimali Gülen’in kimyasýný bozdu, onu çýldýrttý. 

Gülen’in en büyük düþmaný Erdoðan’dýr. Haçlýlarla birçok kumpas, tertip, tezgâh yapmanýn yanýnda, FETÖ tabanýna Erdoðan düþmanlýðý zerkedildi. Ýran ajanlýðýndan tutun, aðýr hastalýða yakalandýðýna ve sonralarý zalim, firavun, nemrut hakaretlerine kadar Gülen her türlü fitnenin içinde oldu. 

Erdoðan’ýn halkýn seçeceði ilk cumhurbaþkaný olma ihtimali, F. Gülen kadar PKK’yý da panikletti. Þimdi çoðumuz unuttuk ama referandumun yapýlacaðý gece Kuzey Irak'tan gelen 150 kiþilik terörist grup Daðlýca Komando Taburu'na saldýrmýþtý. Çatýþmada 12 asker þehit düþmüþ, 16 asker yaralanmýþ ve 8 asker de Kuzey Irak topraklarýna kaçýrýlmýþtý. 

Atlantik cephesi, FETÖ’nün ve PKK’nýn Erdoðan düþmanlýðýný, bu iki terör örgütü üzerinden “Erdoðansýz Türkiye” algý operasyonu için sahaya sürdü. 

Bu temel yaklaþým üzerinden 2007’den sonraki olaylara yeniden bakýlabilir. 

Mesela F. Gülen’in hem kendisi için en büyük engelden kurtulmak hem de Batý’nýn talebi doðrultusunda Erdoðan’ýn Cumhurbaþkanlýðý adaylýðýný önlemek adýna akla ilk gelen operasyonlarýný hatýrlayalým: 

Gülen, ABD’ye taþeronluk yaparak Kürt meselesini AK Parti’nin çözmesini istemedi. Kürt meselesi Batý’nýn inisiyatifinde kalmalýydý. Bunun için yargý ve emniyetteki gücüyle 2010’daki KCK operasyonlarýný kullandý. 

Gülen, çözüm süreci için Baþbakan Erdoðan’ýn önemli bulduðu 19 Ekim 2009’daki 34 PKK 'lýnýn Habur Sýnýr Kapýsý'ndan girip teslim olmalarý olayýný fiyaskoya döndürüp AK Parti’nin aleyhine çevirdi. 

Habur'dan giriþ yapan PKK'lýlarý sorgulayan hâkimin ve dönemin Diyarbakýr Baþsavcýsýnýn FETÖ yargýlamalarýnda yer almasý çok þeyi anlatýyor. 

Habur sonrasý Ahmet Türk Mabeyin Toplantýlarýna davet edilmiþti. Orada anlattýðýný burada hatýrladým. Türk demiþti ki; teslim olmaya gelenler kamuoyunda tepki doðmamasý için üzerlerindeki peþmerge kýyafetlerini çýkartmak istemiþler. Oradaki yetkililer “gerek yok” diyerek peþmerge kýyafetleri ile görünmelerine izin vermiþler... 

2014’teki seçimde Erdoðan’ýn adaylýðýný önlemek adýna F. Gülen; 7 Þubat 2012 MÝT krizini, 2013 Mayýs/Haziran Gezi kalkýþmasýný, Ocak 2014 MÝT týrlarýnýn durdurulmasý ihanetini tezgâhladý. 

Son çabasý, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Ýstanbul ve Ankara’yý kaybetmesi, böylece Erdoðan’ýn adaylýðýnýn bitmesi için CHP ile iþbirliði yapmak oldu. 

Her seferinde millet Erdoðan’a sahip çýktýðý için FETÖ ve onu kullanalar baþarýlý olamadýlar. 

Ancak FETÖ ve PKK, hala Batý için kullanýþlý terör örgütleridir. 

Ýkisinde de piþmanlýk olmadýðý gibi FETÖ bütün Türkiye sathýnda yeniden yapýlanmanýn peþinde. 

F. Gülen, “beklenen Salih zat/Mehdi” olduðuna iman ettiði için asla vazgeçmeyecek. Onun sapkýnlýðýný bilen CIA da onu kullanmaktan geri durmayacak. 

CHP lideri Kýlýçdaroðlu, “FETÖ'nün bir numaralý sanýðý, Cumhurbaþkanlýðý koltuðunu iþgal eden zattýr” akýl tutulmasý ile kime verdiði sözü yerine getiriyor?