“Gülünç’’ duruma düştük

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda bugüne kadar bir sürü Süper Lig maçı oynandı, elektrikler kesilmedi. Ama İngiltere’de de canlı yayınlanan Beşiktaş-Tothenham maçı oynanırken, elektrikler tam 2 kere gitti. Beşiktaş taraftarı telefonlarının ışıklarıyla güzel bir görüntü oluşturdu ama o güzel görüntü nedeniyle yaşanan kesinti bir sürü ülkenin televizyonunda haber olacak.

Kör talih deyip geçelim mi yoksa üzerinde duralım mı? Bence durmak lazım zira bir sürü organizasyona ev sahipliği yapıyor ya da yapmak için aday oluyoruz. Kongre turizmi İstanbul’un turist çekmeye, para kazanmaya çalıştığı işlerden birisi. O zaman bu garabetin hesabını birilerinin vermesi gerekiyor...

***

Bilmem bilir misiniz, İstanbul’da jenaratör kiralayan şirketler vardır. Büyük organizasyonlar öncesinde, çeşitli kuruluşlar, jenaratör kiralayıp kendilerini güvenceye alırlar. Neden böyle bir iş kolu bizde var da Avrupa’da yok diye aklımızın bir köşesinde bulunsun. 

Boğaziçi Elektrik diyor ki “Sorunun sebebi ben değilim” ancak muhabirlerin stadyum içerisinden aktardıkları bilgi aşırı yüklenme sonucu bu kesintiler oldu.

Bir vatandaş olarak önce doğruyu bilmek istiyorum. Aşırı yüklenme iddiası doğru olabilir mi, olabilir, zira havanın soğuk olduğu günlerde klasik sarfiyata bir de elektrikli ısıtıcılar ekleniyor.

Boğaziçi Elektrik’in alenen yalan söyleyeceğini zannetmiyorum ama diğer yandan daha geçen ay Esenyurt’ta vatandaşın neredeyse 4 gün elektriksiz kaldığını da biliyorum. “Hata stadyumun jenaratör sisteminde” deniliyor. Arkadaş bunun bakımını yapan kimse yok mu, Avrupa kupası maçı oynanırken kimin ne hakkı var bu ülkeyi olduğundan geri göstermeye?

***

Rezil olmaktan değil olduğundan geri gözükmekten söz ettim bilerek. Times Gazetesi rakip teknik direktörün durumu gülünç bulduğunu yazdı. Independent Gazetesi de “gülünç” tanımlamasını kullanmış maalesef.

Guardian’ın haberi daha da tatsız, “Karanlık çağlar” başlığını kullanmışlar. Kim işini iyi ve doğru yapmadığı için bu cümlelerle anılıyoruz bilmiyoruz ama birileri işini iyi yapmadığı için şimdi 30 yıl öncesinin İstanbul’u gibi anılıyoruz. 

Yarın yeniden olimpiyat oyunlarına aday olsak, rakip şehirler için kulis yapan birilerine “Tek bir Avrupa maçını bile kesintisiz oynatamadılar” deme şansını kim verdi?

***

Bu tür aksaklıkların artık “kör talih, şansızlık” diye açıklaması kimseyi tatmin etmez, etmemeli de zaten. Soğuk gecelerde sarfiyat ortalaması da elde, meteorolojik veriler de... Maçın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacağı da haftalardır belli, o zaman neyin kör talihi?

Durduk yerde kalemize gol attık maalesef ve bu golü atanın kim olduğunu bile bilmiyoruz...