Günde 10 kestane diyete hız katıyor

Kilo vermede sorun yaşıyorsanız, diyetinize kestane ekleyin. Kestane kolesterolü düşürür, kan şekerini kontrol eder, zayıflamada duraksamayı engeller.

Kestane tek kelimeyle süper bir atıştırmalıktır. Kilo aldıracağına inanılan kestanenin aslında tam tersi etkiye sahiptir. Kestanenin içerdiği oleik asit LDL kolesterolün düşürmesine yardımcı olduğu için kalp hastaları ve zayıflarken oluşabilecek kolesterol yükselmesini önler.

Kan şekerini dengeliyor

Yapılan araştırmalarda dengeli düşük kalorili diyetlerde ara öğünde kestane yemenin kanda iyi huylu kolesterolü yükselttiği de gözlenmiştir. Kestane bilinenin aksine kalorili bir besin değildir. Fırınlanmış veya közde pişirilmiş taze kestanenin 10 adeti neredeyse 1 orta boy taze elma kadardır. Kestane yüksek nişastalı sebzelerle karşılaştırıldığında glisemik indeksi de düşük olan bir besindir. Kandaki şekeri hızlı yükseltmemesinin en önemli nedeni ise 100 gram kestanede yaklaşık 8 gram kadar diyet lifi bulunmasından kaynaklanır. Kestane yendikten sonra yaklaşık 30 dakika içerisinde beyaz ekmek, pirinç ve çay şekerine göre kan şekerini yüzde 70 daha az yükseltir. Kestanede bulunan diyet lifleri bağırsaktan kolesterolün daha fazla vücuda alınmasını önleyerek kandaki kolesterolün de düşmesine böylelikle yardımcı olmaktadır. C vitamini kaynağı olan kestaneden 100 gram yerseniz,  vücudunuzun gereksinimi olan C vitaminin yarısını karşılamış olursunuz. Kestane gluten içermeyen buğday alerjisi olan herkesin rahatlıkla yiyebileceği bir besin.  Ayrıca A vitamini kaynağı olan kestane günde 10 adet yenildiğinde kolay kilo verdirir ve uzun süre tok kalmaya da yardımcı olur. 

Kestaneli kış çorbası 

10 kestanenin kabuklarını soyun iyice yıkadıktan sonra ince doğrayın bir tencereye ekleyin. Üzerine dilimlenmiş kuru soğan, taze bezelye, sarımsak, kök kereviz ve 1 adet tatlı patatesi doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirin. Mutfak robotundan geçirerek servis edin.