Doðanýn gençlik iksiri çilek, mucizevi bileþenlerle, baðýþýklýk sistemini güçlendiriyor, kan deðerlerini dengeliyor. Son araþtýrmalara göre günde 8 çilek yemek yaþlýlýk sürecini erteliyor
YAÞILIK belirtileri ve enfeksiyon hastalýklarýna karþý doðanýn sunduðu en etkili içeriklere sahip olan çilek antioksidan içeriðini kaybetmeden buzdolabýnda 2 gün kalýyor. Ýçerisindeki polifenoller ve C vitamini nedeniyle baðýþýklýk sistemini güçlendiren, kansere neden olan yabancý maddelerin tamamen vücuttan temizlenmesine yardýmcý olan çileði havasýz kaplarda buzdolabýnýn en üst rafýnda saklayýn. Yýllardýr þekerli olduðu öne sürülerek diyabetlilere önerilmeyen çileðin masumiyeti son araþtýrmalarla kanýtlandý. Çilek kan þekerini yükselten deðil düzenleyen bir içeriðe sahip. Kanda CRP dediðimiz C-reaktif protein düzeyini düzenli çilek yiyerek düþürdüðünüzü gördüðünüzde antiinflamatuvar etkisini daha net anlayabileceksiniz. Mevsiminde günde bir porsiyon taze çilek yemek, cilt ve selülit sorunlarýný önlüyor.
Kanserin en güçlü düþmaný
Çilekleri taze veya suyunu sýkarak tüketebilirsiniz. 8 büyük çilekten 1 su bardaðý çilek suyu çýkar ve bu 1 porsiyon meyveye eþittir. Çilek rahim aðzý, kolon ve yemek borusu kanserindeki riski azaltmada çok etkili. Nedeni ise içerdiði ellajik asit. Bu antioksidan bileþen tümörün oluþmasýný ve büyümesini engelleyen bir etkiye sahip. Ülseratif kolti ve Crohn hastalarý için ise oluþan olumsuz saðlýk sorunlarýný önleyen bir özelliðe de sahip. 600’den fazla çeþidi olan çileði mevsiminde yemek midede sorun yaratmadan tüm bu saðlýða yönelik olumlu etkilerinin gözlenmesine yardýmcý olacaktýr.
Çilekleri bir cezvede üzeri su kaplayacak þekilde su ve 1 çay kaþýðý pudra þekeri ile kaynatýn. Soðumaya yakýn buzlu bir bardak içerisine boþaltýn. Þerbet kývamýnda bu içeceði spor sonrasý, yemeklerden sonra tatlý ihtiyacý olduðunda ve de sabah aç karnýna içildiðinde de baðýrsak çalýþtýrýcý etki saðlayarak içebilirsiniz.