Günde iki havuç bir kutu vitamine eşdeğer

Manavlarda her mevsim kolayca bulunan havucu düzenli yiyorsanız, ekstra multivitamin almanıza gerek yok. Kanser savar antioksidan kerotenden zengin olan bu sebzeden günde iki tane yiyerek pek hastalığı önleyebilirsiniz.

Havuç sebzesini düzenli yiyenler A vitamini vitamin tabletlerini rafa kaldırabilirler. Turuncu renkli sebzelerin A vitamini aktivitesi gösteren karoten içerikleri oldukça yüksektir. Karoten cildinizin sağlığı için, yaşlanmayı geciktirici rol oynar. Kanser savar taze havuç her mevsim kolayca bulabileceğiniz ender sebzelerden de biridir. Farklı renkli havuçlar genel açıdan besinsel içerikleri benzer olmakla beraber antioksidan içerikleri farklıdır. Sarı, kırmızı, mor, beyaz ve siyah havuç fark etmeksizin günlük beslenmede bulundurmanız açısından çok nedeni vardır.

Faydaları tıbben kanıtlandı

-Göz sağlığınızı geliştirir: Havuçtaki A vitamini karaciğerde beta karotene döner ve görme fonksiyonunun devamı için gerekli antioksidan olarak retinada rol oynar. A vitamini eksikliğinde körlük görülebilir.

-Kanser savar: Yapılan araştırmalarda düzenli havuç yenmesi ile alınan A vitaminin akciğer, göğüs ve kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Ancak yenilecek miktar günde 2 adeti geçmemelidir.

-Yaşlanmayı önleyebilir:  Karoten ve farklı birçok çeşit antioksidan yoğunluğunun fazla olması hücrelerin yenilenmesini sağlar. Günde 1 su bardağı havuç suyu içmek yaşlanmaya karşı koruyucu etki gösterir.

-Kalbinizi korur: Havuçtaki alfa karoten ve lutein kalbin dostudur. Havuçtaki lif içeriği kolesterolün de düşmesinde yardımcı olurr.

-Vücudu temizler: Havuç içerdiği A vitamini sayesinde karaciğerde toksinlerin atım hızına da yardımcı olur. Havuçtaki lifler bağırsaktaki toksinlerin atılmasında rol oynarlar.

-Sindirimin dostu. Havuç rendelenir ve zeytinyağı eklenerek yenirse kabızlık problemini çözer. Havucun içinde doğal şeker var. Bu doğal şeker bağırsakta laksatif etki mekanizmasını hareketlendirir. Havucu buharda pişirmek yararlılığını artırır.

DETOKS ETKİLİ SAĞLIK İKSİRİ

Bu iksiri içmeniz hem toksin atımını hızlandıracak hem de yüksek miktarda beta karoten desteği sağlayacak. Her gün taze havuç yiyebilir veya bu sağlık iksirinden rahatlıkla içebilirsiniz. Katı meyve sıkacağına 1 adet iri havuç ve 1 adet baş parmağı büyüklüğünde kesilmiş taze zencefili sıkın. Çıkan havuç suyunuza 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırarak için. Böylece hem uzun süre tok kalın hem de vücudunuzu toksinlerden arındırın.