Güneş sisteminin yarısı uykuda

Bu hafta Uranüs’ün de gerilemeye başlamasıyla Güneş Sistemi’nin yarısı uykuda olacak. Şu anda Venüs, Satürn, Uranüs, Neptün ve Pluto olmak üzere gerileyen tam beş gezegen var. Gerileyen gezegenlerin enerjileri düşüktür ve her zamanki desteği alamayız; genel olarak tempoyu düşürür ve işleri yavaşlatır ama geçmişe dönmek, hataları bulmak ve yanlışları düzeltmek için mükemmel zamanlardır.

Uranüs’ün sene sonuna dek sürecek olan gerileyişi en çok yöneticisi olduğu Kova burcunu etkileyecek. Kovalar bu süreçte önceden başladıkları işlerde başarılı olacak. Uranüs 26 Temmuz Pazar günü gerilemeye başlayacak ve bu süreç Kovalar, 10 Nisan doğumlu Koçlar, 14 Ekim doğumlu Teraziler, 11 Ocak doğumlu Oğlaklar ile 13 Temmuz doğumlu Yengeçler açısından önemli tarihler olacak. 31 Temmuz Cuma günü ise Kova burcunda parlak bir dolunay oluşuyor. Dolunaylar durumlara ışık tutup netlik getirirler ama bu defa Neptün’ün varlığı sis etkisi yaratacak ve belirsizliğe neden olabilecek. 31 Temmuz doğumlu Aslanlar ile 27 Ocak doğumlu Kovalar sadece dolunayın üç-dört günlük döneminde değil önümüzdeki bir yıl boyunca önemli meseleleri sonuçlandıracak. 31 Ekim doğumlu Akrepler ile 28 Nisan doğumlu Boğalar da dolunayın enerjisini direkt olarak hissedecek ve meseleleri tamamlamaya odaklanacaklar.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat (Haftanın şanslısı)

Burcunuzda senede bir kez gerçekleşen dolunayla beraber özel bir konuyu sonuçlandırabilirsiniz. 27 Ocak doğumlu Kovalar, tüm bir sene boyunca dönüm noktası olaylarla bazı meseleleri geride bırakacak. Duygusallığınız artacak, olaylara tarafsız yaklaşmanız zorlaşacak. Günlük işleriniz her zamankinden çok olacak ve pek çok işi aynı anda halletmeye çalışacaksınız. Para konularına dikkat, aldanabilirsiniz!

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Dolunay bu hafta ortasından itibaren kalabalık ortamlarda bulunmanıza, büyük bir davete katılmanıza, bir arkadaşınızla ilgili hızlı bir gelişme yaşanmasına neden olabilir. Dernek, kulüp gibi topluluklarda yer alabilirsiniz ve bir mesele sonuçlanabilir. Evinizdeki yoğunluk nedeniyle zorlanabilir, babanızla ilgili işlerle ilgilenmeniz gerekebilir. Kendi işinizi yapıyorsanız bazı önemli para meseleleri sonuçlanabilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

31 Temmuz’da, etkisi dört gün önce ve sonrasına yayılan dolunay kariyerinizde bir önemli durumun netleşmesine yardımcı olabilir. Kısa seyahat ve yakın akrabalarla ilgili bir nedenden dolayı zorlanmanıza neden olacak. Bir kadın yöneticiyle ilgili hızlı gelişmeler sizi etkileyebilir. Annenizle ilgili ortaya çıkan bir meseleyle ilgilenmeniz de mümkün.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Dolunay yurt dışı bağlantıları, İnternet ve medya bağlantılı işleri harekete geçirecek ve hızlı bir sonuca ulaşmanıza yardımcı olacak. Yolculuk planları yapabilirsiniz. Macera duygusu ön plana çıkabilir, kurs ve seminerlerle de bilgiye duyduğunuz açlığı giderebilirsiniz. Yabancılar ve yabancı kültürler ilginizi çekecek. Ancak kariyer hedefleriniz ve annenizle ilgili konularda belirsizlikler sizi yavaşlatabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Bu haftanın dolunayı kredi, borç, vergi, hisse, miras, nafaka, komisyon, tazminat gibi maaşınız dışında kalan gelirlerle ilgili bir meselenin sonuçlanmasına yardımcı olabilir. Toplu miktarda para alabilir ya da tam tersi büyük bir ödeme yapabilirsiniz. Alternatif olarak ameliyat gibi tıbbi bir işlem de gündeme gelebilir. Mesele her ne ise sabırlı yaklaşmanız gerekecek zaten kısa sürede sonuçlanacak.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Dolunayda karşı tarafın istekleri ön plana çıkacak ve inisiyatif sizde olmayacak. Evlilik, ortaklık gibi planlarınızda bir durum netleşebilir. Dolunayın getireceği aşırı duygusallık olayları uç noktalara taşıyabilir. Avukat, ajans gibi sizi temsil edecek biri ile anlaşabilirsiniz ya da partnerinizin hayatında başka önemli gelişmeler olabilir. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren inisiyatif size geçecek.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Hafta ortasından itibaren işleriniz artacak. Dolunay yakınlarında bir işi teslim etmek üzere koşturabilirsiniz. Ya da günlük işler ve detaylarlarla da her zamankinden daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Aynı anda sosyal hayatınız da epey hareketli olacak. Günlük işler yerine sağlığınıza ve daha sağlıklı bir yaşam tarzına odaklanabilirsiniz. Diğer yanda partneriniz veya “karşı” tarafla ilgili belirsizlikler olabilir.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Bu haftanın dolunayı eğlenceli ortamlar getiriyor. Aşk hayatınız, hamilelik ve çocuklarla ilgili haberler gelebilir, hobiniz ve sanatsal projeleriniz öne çıkabilir. Dolunayın ışığı ilişkinizi aydınlatacak, durumunuzu görebileceksiniz. İlişkinizin gidişatına bağlı olarak sevinebilir ya da hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kariyerinizde güçlü pozisyondasınız ama iş yerinizde belirsizlikler olabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Etkisi tüm haftaya yayılan dolunayın enerjisi ile evde tamirat, ev kiralama, satma, satın alma, kalabalık misafir ağırlama gündeme gelebilir. Babanızla ilgili meseleler de dolunayda gündeme gelebilir ama her durumda belki geçmişi hatırlayacağınız için duygusallaşacaksınız. Hayatınızdaki önemli bir meseleye bu dolunayla beraber son noktayı koymanız da mümkün. Aşkta ise kafanız karışabilir ve kararsız kalabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Cuma günü oluşan ve etkisi tüm haftaya uzanan dolunay ile birlikte yolda olabilirsiniz. Hatta belki de gittiğiniz yerden önümüzdeki hafta sonu döneceksinizdir. Bu seyahatinizde, eve ve annenize ilişkin belirsizliklerden dolayı zorlanabilirsiniz. Evinizde sudan gelebilecek zararlara karşı önlem almalısınız. Eğitimle ilgili bir meselenin sonuçlanması ve bir karar vermeniz de mümkün.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Bu hafta maddi konular ön planda olacak zira Cuma günü oluşan dolunay ödemeler, büyük bir alışveriş ya da maaşınızla ilgili önemli bir gelişme getirebilir. Bu ayın başında gündeme gelen maddi bir konuyu en sonunda tamamlayabilir ve sonuçlandırabilirsiniz. Ancak seyahat konusunda kararsız kalabilirsiniz. Yoldan geleceklerle ilgili belirsizlikler olabilir, kardeş, kuzen gibi yakınlar para konusunda sizi yanıltabilir.

Balık 20 Şubat - 20 Mart (Haftanın şansızı)

Cuma günü oluşan dolunayın enerjisi duygusallığınızı artıracak ve kalabalıklardan uzaklaşmak isteyeceksiniz. Bilmediğiniz bir şeyi öğrenebilir, kendi içinizde uzun vadede rahatlatacak keşiflerde bulunabilirsiniz. Yalnız kalıp düşünmek, duygularınızı tartmak iyi gelecek. Alternatif olarak hastane, hapishane, huzurevi gibi ‘kapalı’ kalınan kurumları ziyaret edebilir, buralardan haber alabilirsiniz.