Güneş ve Akçay’a bak ders çıkar!

Beşiktaş takım olgusunu hem Türkiye lig maçlarında hem de Avrupa kupalarında başarıyla sergilemeye devam ediyor. İsrail’in Hapoel Beer-Sheva takımını Türk futbolseverler fazla tanımıyorlar. Ama Beşiktaş maçına gelene kadar çok önemli takımları yenerek Kartal’ın karşısına çıktılar. Beşiktaş akıllı, sakin, bilinçli bir futbol sergileyerek, 3 gol atarak avantajlı bir şekilde ülkemize döndü. Ben hem Şenol Hoca’yı hem de Beşiktaş takımının tümünü kutluyor ve alkışlıyorum. Ayrıca ülke puanımıza katkısından dolayı iftihar ediyorum.

Gelelim bizin Fenerbahçemize... İlk önce Advocaat ile başlayalım. Yahu arkadaş, Emenike’yi santrfor oynatmayı rüyanda mı gördün? Daha bir kaç ay öncesinde kadro harici bırakıp silip atmıştın. Elinde Fernandao var. Var Persie var, onu da götürmedin Rusya’ya Krasnodar maçına. Nasıl bir akıl, nasıl bir düşünceye sahipsin.

Yemin ediyorum bulmaca çözer hale geldim. Kazanılan maçlardan sonra takımını övüyorsun. Kaybedilen maçlardan sonra ise futbolcularını “yetersiz, kabiliyetsiz” diyerek yerle bir ediyorsun. Ben senin nasıl bir futbol sergiletmek istediğini hala anlamış değilim.

Israrla söylüyorum. Fenerbahçe’nin oynadığı futbol yapısına hiç uygun değil. Oyun kurucuları hep oyundan düşüyor. Nasıl düşmesinler ki? Savunmandan özellikle Kjaer oynadığı zaman Skrtel, devamlı ileriye havadan top şişiriyorlar. Varsa yoksa Lens’in kesme orta toplarından gol bekleyişi içindesin.

İngiltere’de herhangi bir takımı çalıştırıyor havasındasın. Bu tarz oyun sistemi Fenerbahçe’ye yabancı kalıyor. İte-kaka kazandığın maçlardan sonra ne hikmetse kıymetli yöneticilerimiz, seneye de seninle dans etmeye hevesli görünüyor. Umarım rövanşta Fenerbahçe beklenen futbolu sergileyerek turu atlayan olur da önünümüzde Avrupa’da oynanacak maçlara yeşil ışık yakar.

Osmanlıspor mütevazi bir takım. Ama ortaya koyduğu futbol asla tevazu sahibi gözükmüyor. Teknik patronları Mustafa Reşit Akçay kardeşimiz, sessiz sedasız takımına iyi futbol oynatıyor ve Türk futbolseverlerinin takdirini kazanıyor. Olympiakos ile golsüz berabere kalarak Ankara’da tur şansını yakaladılar. Umarım bu şansını değerlendirir ve yoluna koşa koşa devam eder.