Güneşli banklarda güneşlenmek

Güneşli havalarda banklara oturur güneşlenir kimi zaman da gözlerimiz kapalı gülümseriz. Bazı adresler şöyle:

-  Yüzünüz denize dönükken hemen iskelenin sol tarafında. Yan yana beş bank. Denize çok yakın. Güneş öğleden sonra yüzünüzde. Kanlıca

-  İskeleye bitişik park. Harbiye dolmuşlarının yanında. Banklar 10.00 dan itibaren güneşli. Civarda simitçiler de mevcut. Beşiktaş.

-  Sahil yolunda pek çok bank. Denize uzanan beton alanda da bir tane var. Öğlen güneşi yoğun. Maltepe-Kartal arasında.

-  Migros’un yanındaki Bel Tur’un yanındaki banklar. Kıyıdaki banklar, uzakta adalar manzaralı. İkindiye kadar güneşli. Caddebostan.

-  Öğlen güneşinde meydana kalabalığa sırtının dönmüş kıyıdaki banklar. Karşıda Kuzguncuk. Caminin yanında. Ortaköy.

-  Balıkçılar Çarşısını Haliç yönüne doğru geçtiğinizde. Hemen solunuzda ağaç altı banklar. Güneş Eyüp sırtlarından batarken. İkindi ve akşam güneşi alıyor. Karaköy.

-  Liseliler Parkı. Sahilde banklar. Köprü manzaralı. Rüzgârlı, öğleden sonra güneşli.  Büyükdere. Sarıyer.

-  İskeleden inince sağ tarafta kıyıya yakın ve denize paralel sokak. Adı: Cennet Yolu. Köşede deniz kenarında banklar. Karşısı Bostancı civarı. Burgazada.

-  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Okulu ile Kabataş iskelesi arasındaki parktaki banklar. Öğleden sonra bol güneşli ve de boğaz girişi olarak rüzgârlı. Fındıklı

-  Denize uzanmış beton alanda tek bir bank. Esas bank. İdealtepe. Bostancı.

-  Mihrimah Sultan Camii duvarına bitişik. Tüm öğleden sonra güneş altında. Her zaman telaşlı Üsküdar kalabalığına nazır. Üsküdar.

-  Haydarpaşa vapur iskelesi ile motorların uğradığı iskele arasında ki banklar. Yan taraftaki büfeden çay alıp içmek de mümkün. Bazen gelin ve damatlar burada resim çektiriyorlar. Haydarpaşa.

-  Üsküdar’a kalkan vapurların iskelesinin yanında. Sirkeci tarafında banklar. Öğlen sonrası güneşli. Eminönü.

-  Beşiktaş-Üsküdar motor iskelesinden Kuzguncuk yönüne giderken hemen sol tarafınızda. Pek çok bank. Öğleden sonrası güneşli ve de Boğaz rüzgârına sahipler. Paşalimanı. Üsküdar.

LALE ZAMANI

Kartal Baba alt geçini yokuş aşağıya geçtiğinizde. İlerde sağınızda yan yana dizili pek çok çay bahçesi, kafeteryalar mevcut. Sırayla. Önlerinde de yeni dikilmiş rengârenk laleler. Keyif verici renkleriyle. Kartal.

ELİ BÖĞRÜNDE

Eli Böğründe ahşap binalara verilen ad. Artık örneklerine pek rastlanmayan. Bir tanesi Ayazma Camii’ni arkasında. Köşede. Mimari açıdan özel bir fotoğraf çekmek için. Bir tür nostalji. Üsküdar.

BAYAN VE BAYLAR

Marmara Caddesi Otobüs durağı karşısındaki Marmara Caddesi’nde kuaförün yanında bir apartman bahçesi. Kediler için küçük bir kulübe. Apartmandaki kedi sever emekli amcanın kedilerin kulübesinin üzerine astığı mektubu şöyle: “Sayın bayan ve baylar burasi ne veterne nede barinak vijdan sahibi buraya ne kedi nede yavrusunu birakmasin kaş yaparken göz çikarilmasin.” Rahmanlar. Kartal.

HAYAT BİLGİSİ

HURDACI: Bir kamyonun sol camında bir yazı “Ya benimsin ya hurdacının.” Tekel Caddesi. Atalar. Kartal.

GÖMLEK: Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp on beş dakika bekletin.

PORTAKALLAR: Tren yolu boyunca apartmanlara arası saklanmış portakal ağaçlarında pek çok portakala rastlamak mümkün. Tam mevsimi. Rahmanlar.

GECE: Isınan havalarla beraber artık gece de çıktığımız balkonumuzda dinlemek için Olmo Heredia’dan Queen of the night.