Güneydoğu’ya AK yardım

TÜRKİYE Cumhuriyeti Güneydoğu’da askeri ve polisiyle teröristlere karşı amansız bir taarruza geçti. Hükümetin bu konudaki kararlı tutumu, bölge tamamen temizlenene kadar devam edecek görünüyor. Allah devletimize, polisimize ve askerimize güç ve kuvvet versin, Allah onların yardımcısı olsun. Türkiye’nin baş belası olan terörizm, millet olarak bir ve beraber olduğumuzda kökünden kazınacaktır. Bu sorun, sadece polis ve askerle değil, halkımızın tümünün kenetlenmesi ile çözülecek bir milli sorundur. Zira terörizmin ne dini ne milliyeti, ne rengi vardır. Türk de, Arnavut da, Laz da, Kürt de terörizm ateşinden yanar. Kaldı ki bu terör belası en çok da Kürt kardeşlerimizi etkilemiş, canından bezdirmiştir.

Güvenlik kuvvetlerimizin bölgedeki mücadelesi sırasında, sivil halkın salahiyeti ve operasyonların başarısı için haklı olarak sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Bölgede 13 ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları, maalesef sivil halkı olumsuz etkiledi. İnşallah, bir an önce bölge teröristlerden temizlenir, bölgeye huzur gelir. Ancak bu zaman zarfında gelişmelerden olumsuz etkilenen sivil halkımıza yardımcı olunması oldukça önemliydi. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatlarıyla, Başkanlığını Manisa milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ’ın yaptığı AK Parti Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanlığı sokağa çıkma yasağı getirilen başta Cizre, Silopi, Sur ilçeleri olmak üzere bölgeye yardım kampanyası başlattı. İzmir, Manisa, Gaziantep, Antalya, Kocaeli, Konya illerindeki AK Parti il teşkilatları topladıkları yardımları TIRlarla bölgeye ulaştırmaya çalışıyor. Bölgeye özellikle kuru bakliyat, ayakkabı, battaniye, elektrikli ısıtıcılar, çocuk bezleri gibi yardım malzemeleri gönderiliyor. Bu yardım kampanyasına katılmak isteyen kişi, dernek veya kurumlar yukarda bahsi geçen AK Parti il başkanlıklarına ulaşabilirler.

AK Parti yetkililerinin sürekli söyledikleri bir şey var: “Kürt sorunumuz yok, sorun olan PKK” Çanakkale’de destan yazan bu aziz ülkenin 250 Bin şehidi içinde Türk, Kürt, Arnavut, Laz, Boşnak var. Türk ve Kürt bu vatan için şehit olmuş ve Çanakkale’de yan yana yatıyor. Onların torunlarının hepsi bu ülkede birlikte yaşıyorlar. Bu ülke bizim, hepimizin. Bu yüzden de sahip çıkmak zorundayız. AK Parti bu anlamda gerçekten çok önemli bir hizmet kampanyası başlattı. Hayırlı olsun, başarılar dilerim.