Günlerden Ereğli, Zonguldak

Cumhurbaşkanımızın bugünkü programında Sakarya ve Zonguldak mitingleri var. Zonguldak’tan iftarın ardından Kdz. Ereğli’ye geçilecek ve Ereğli’lerle buluşulacak. Batı Karadeniz’in bu küçük şehir, büyük kasabasına uzun yılların ardından Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olacak bugünkü program. 

Ereğli, doğup büyüdüğüm ve gönülden bağlı olduğum bir şehir. Cumhurbaşkanımızın ziyaretini heyecanla bekliyor. Cumhurbaşkanımız da Ereğli’ye aynı heyecanla geliyor.  

Geçtiğimiz hafta içinde Kdz. Ereğlili ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyetleri başkanları ve bir grup yerel gazeteci Külliye’de misafirim oldular. 

Uzun uzun Ereğli ve Zonguldak bölgesinin sorunlarını konuştuk. 

Zonguldak yerel basınının sorunları ve çözüm önerileri de ele aldığımız konular oldu. 

Daha önce benzerini Kütahya yerel basını ile yaptığımız istişarelerin benzeri Zonguldaklı gazetecilerle gerçekleşmiş oldu. 

Bir ilin, ilçenin yerel basını, en az ulusal ve uluslararası basın kadar önem taşır. Yerel basın, yerel ölçekteki demokrasinin en önemli unsurlarından birisidir. Tabi ufkuna, denizine, çınarına bakarak büyüdüğüm kentin gazetecileri gelince daha da anlamlı bir buluşma oldu. 

Bugün, bu köşede genel olarak işlediğimiz uluslararası gündemleri bir kenara bırakarak, gündemimize Ereğli’yi almış olduk. 24 Haziran seçimleri için devam eden kampanya tüm hızıyla devam ederken, Zonguldak-Ereğli hattının heyecanını sizlerle paylaşmak istedim. Meydanlardan notlarımız bir sonraki yazıya.