Figen Kızıltaş & Berna Narin Aşkın
Figen Kızıltaş & Berna Narin Aşkın
Tüm Yazıları

Günün Burç Yorumları - 14.08.2014

Koç                     21 Mart - 20 Ni­san
 
Bugün burcunuza geçen Ay ile üzerinizdeki ataletten sıyrılabilir; kendinizi dinamik ve hevesli hissedebilirsiniz. Benlik duygusunun artması adeta özgüven patlaması yaşamanıza dolayısıyla önünüze çıkan engellerle hırs ve azimle baş etmenize yol açabilir. Aniden karşınıza çıkan durum ve kişilerle mücadele ederken nezaketi kaybetmemeye çalışmanız gerekebilir. 
 
Boğa           21 Nisan - 21 Mayıs
 
İçinizde baskı hissetmenize neden olan düşünce, olay ve kişilerle uğraşı içine çekilebilirsiniz. Ancak cesaretinizi kıran koşullarla karşılaşabilir; istemeseniz de geri planda kalmak zorunda kalabilirsiniz. Evde, aile içinde yaşanacak bazı konuşmalar sizi etkileyebilir. Kendi fikrinizde ısrarcı oluşunuz anlaşma işleri çözecek anlaşma zeminini zorlaştırabilir.
 
İkizler        22 Mayıs - 21 Haziran
 
Arzularınızın peşinden aşırı hırsla ilerlemeniz söz konusu. Kendinizi ön planda tutma isteği dostlarınızla, bağlı olduğunuz gruplar ve ekip çalışmalarında rekabete dayalı hareket etmenize neden olabilir. Israrcılığınız düşünce ve fikirleriniz doğru olsa bile antipati yaratabilir. Bir yandan da etkileyici konuşmalarınızla çevrenizdekileri ikna edecek kabiliyettesiniz. 
 
Yengeç     22 Haziran - 23 Temmuz
 
İş ve sosyal hayatta girişimleriniz ve cesaretinizle ön plandasınız. Koşullardan tam emin olmamanıza ve baskı görmenize rağmen adım atmaktan çekinmeyebilirsiniz. Pasif ve atıl kalmayı reddedip yaşanacak olaylara müdahil olma güdüsüyle hareket edebilirsiniz. Maddi konularda ise istekleriniz uğruna veya kendi bildiğiniz doğrultuda kararlar almanız söz konusu.
 
Aslan        24 Temmuz - 23 Ağustos
 
Merkür burcunuzu terk ederken bugün sabit fikirliliğe neden olabilir. Kendi isteklerinizi ön planda tutarak hareket edebilirsiniz. Hayata karşı adeta bir savaşçı gibi yaklaşabilir; gerektiğinde rekabete girmekten çekinmeyebilirsiniz. Yurtdışı, eğitim, medya ve hukuki alandaki işlerde yeni ve cesur girişimleriniz olabilir. Ancak gelen öneri veya baskıları hiçe sayabilirsiniz. 
 
Başak            24 Ağustos - 23 Eylül
 
Bugün sizi gerilime iten durumlar oluşabilir. Tek başınıza mücadele etmenin getirdiği zorlukları yaşayabilirsiniz. Duygusal paylaşımlarda ise rekabet içine çekileceğiniz gelişmeler ufak çaplı krizlere neden olabilir. Geri planda sizi etkileyen ve bilinçaltınızda kemikleşmiş bazı düşüncelerin etkisiyle tepki gösterebilirsiniz. 
 
Terazi            24 Eylül - 22 Ekim
 
Ay; ikili ilişkiler, ortaklıklar adına hareketli ve yorucu bir süreçten geçeceğinize işaret etmekte. Dialoga geçtiğiniz kişilerin agresif ve rekabetçi tavırları üzerinizde baskıya ve gerilime neden olabilir. Her ne kadar nezaketinizi elden bırakmamayı isteseniz de bu tercihinizi uygulamakta zorlanabilirsiniz. Gruplar ve dernekler içinde ise fikirlerinizle var olabilirsiniz.
 
Akrep             23 Ekim - 22 Kasım
 
İş hayatında sizi rekabete, liderliği ele almaya sürükleyen gelişmeler olabilir. Yanınızda çalışan kişilerle ilişkilerinize bugün dikkat etmeli; tartışma yaratacak ortamlardan ve gerginlikten kaçınmalısınız. İşe dair konularda ise yeni girişimlerde bulunmak için gereken cesareti ve özgüveni kendinizde bulacağınız için enine boyuna düşünmeden harekete geçme durumu söz konusu olabilir. Dikkat. 
 
Yay                  23 Kasım - 22 Aralık
 
Bugün aşka yakınsınız ancak gerilime de açıksınız. Özgüveninizin yüksekliği heyecan getirmekle birlikte rekabete açık durumlara da neden olabilir. Spekülatif durumlardan kaynaklı işlerden kazanç sağlama isteğiyle hareket edebilir. Çocuklarınızla aranızda çatışma yaratacak durumlar yaşanabilir. Son söyleyeceğiniz sözü baştan sarfetmeyin.
 
Oğlak              23 Aralık - 20 Ocak
 
Kariyere dair konularda yeni başlangıçlar içindesiniz. Sizi rekabete davet eden, gerilim yaratan durumlarla mücadeleye yönelten durumlarla uğraşabilirsiniz. Bireysel karar alma isteğiniz ilişkileriniz üzerinde olumsuz etkiye neden olabilir. Mali konularda ise sabit fikirli ve yönetimi elden bırakmayı kabul etmeyen tavırda olabilirsiniz. Temkini elden bırakmayın.
 
Kova                21 Ocak - 19 Şubat
 
Bugün düşünce ve fikirlerinizi cesurca ifade etmekten kaçınmayacaksınız. Ancak bu tavınız ilişkileriniz üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Ancak bu hevesli ve dinamik tavrınız eğitim, anlaşmalar ve ikna gerektiren işler adına motive edici ve harekete geçiren gelişmeler ortaya çıkmasına neden olabilir. Karşınızdaki kişilerin sabit fikirlerini kırmaya ve onları dize getirmeyi başarabilirsiniz.
 
Balık                 20 Şubat - 20 Mart
 
Finansal anlamda hareketli geçecek bir gün sizi beklemekte. Yeteneklerinizi kullanarak ve cesaret göstererek kazançlarınızı arttıracak yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. İlginizi çeken konularda aceleyle ve sabırsızlıkla harekete geçme ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. Çalışma hayatında ise otoritelerin söylediklerini ve önerilerini önemseyerek girişimlerinizi yönlendirebilirsiniz.