Gururumuzsun G.Saray ve F.Bahçe

Yine futbolla yatıp futbolla kalktığımız günleri yaşamaya başladık. Oysa lig başlarken ne kadar da futboldan soğumuş, sohbetinden sıkılmıştık. Ebedi dost ezeli rakip G.Saray ve F.Bahçe'nin Avrupa arenasındaki mücadelelerinden zevkle bahsederken göğsümüz kabarıyor. Kuralar çekilirken, temsilcilerimizin rakipleri belirlenirken hile yapıldığını bile öne süren yorumcularımız var. Futbol heyecanımız geri geldi. Avrupa'da mücadele etmek ise bir başka güzel.

Ligimizde başka bir alem F.Bahçe'nin liderle arasında 4 puan fark var. Nisan ayı geldi ve Sarı Lacivertliler 3 cephede mücadelesine devam ediyor. Hatta Milli takımları da sayarsak dört cephe denebilir. Benzer durum G.Saray için de geçerli. Aradaki puan farkı kapatılmayacak bir fark değil. Bundan sonra devreye girecek unsurlar daha da çeşitlendi.  Sakatlıklar, cezalar, fazla maçtan yıpranan, yorulan futbolcular, bireysel hatalar, teknik, taktik performanslar ve tabii ki hakem kararları her zamanki gibi sonuçlara etki edecek. Ancak yarışı en çok G.Saray'ın Real Madrid ve F.Bahçe'nin, Lazio maçlarından alacakları sonuçlar, takımların bahar yorgunluğu ile performanslarına etki edecek unsurlar olacak. Avrupa’da sadece yetenekler değil, kadro kaliteleri, takım oyunu ve en önemlisi futbol tecrübesinin konuşacağı bir yarış izleyeceğiz.

Şunu belirtmeliyim ki G.Saray'ın ve F.Bahçe'nin bu kadar yorucu tempoya rağmen ortaya koydukları futboldan son derece mutluyum. Üst üste ve çok sık maç oynayan ekiplerde düşüş yaşanırken bizimkiler üstüne koyarak devam ediyor. Zevkle takip ediyorum. Futbol keyfim dorukta. F.Bahçe, Lazio karşısında kontrollü oynar, sergilediği futbol zevk vermez se de varsın olsun artık umurumda değil, bundan sonra sadece sonuç önemli. Yeter ki geriye yaslanmasın, rakibinin zorlamasını kırabilsin, zengin, koşan mücadele eden orta saha oyuncu kaynağını verimli kullansın. Hele hele Kuyt, Webo ve Sow üçlüsü formda olsun finalin kapıları ardına kadar açılır.

G.Saray'a gelince Burak ve Drogba Avrupa'da da kendilerinden söz ettirebilecek kadar iyi bir ikili oldular. Sneijder, Real karşısında bu ikiliye katılır mı? Bence oynar. Futbol her türlü unsurun tecrübelerle güç kattığı bir oyun. Real Madrid, G.Saray'dan çok daha iyi bir takım olabilir. Ama şu unutulmasın G.Saray da iyi bir takım. Futbol hatalar oyunu ve Sarı Kırmızılı ekipte bu hataları affetmeyecek çok kaliteli oyuncular var. Bu maçların Avrupa'da gözden düşmüş Sneijder, Melo ile parlayan yeni Türk yıldızlar Burak, Selçuk için prestij ve vitrin maçları olacağı gerçeğini de unutmamalı.

Ligin zirvesi Avrupalılarla koptu. Ya dibi? Tam bir cadı kazanı. Milli Takımımızın Andorra ve ardından Macaristan maçları var. Millilerimizin futbolundan memnun musunuz? Bu sorunun cevabı için ligdeki ilk ikiyi çıkarın, puan durumun haline bakın.

Göreceksiniz Lig'imiz ne ki...