Güvercinler... Aslanlar vs!..

Havada yem yiyen güvercinler, aslan heykelleri ve pembe dizi kitapları... Oyuncak köpekler, çinko duvarlı evler, paçanga börek... Kısaca bazı sokak manzaraları.

GÜZELİM MİNE APARTMANI

Üçüncü katın çamaşır ipine büyük plastik bir su şişesi asılı. Pencere önünde. Havada. Dörtte biri kesilmiş. Şişenin zeminine kuşyemi konmuş. Gelip konan karnını doyuran güvercinler mevcut. Mine Apartmanı. Bu sokaktan bazı geceler onu çeyrek geçe bozacı da geçiyor. Eski adı Mine Sokak. Atalar. Kartal.

ÇİNKO VE YAĞMUR

Tren yoluna paralel Yeni Mahalle Sokak’ta. Bir tarafı tamamen çinko kaplı bir ev. Yağmurda değişik sesler çıkaran bir yapı. Maltepe. Not: Eskiden İstanbul’da daha çok çinko ev vardı. Bir tanesi de şimdilerde Beşiktaş Behçet Necatigil Sokağı civarında.

PAÇANGA BÖREĞİ

Tam kıyıda. Denize uzanan burun kısmında. Büyük salonlarda, pek çok oturma mekânları mevcut. Uzakta adalar manzaralı. Lokanta ve açık self-servis imkânları. Paçanga beş lira, pizza sekiz lira, sahlep dört lira. Adı: Büyük Şehir Belediye’si Dragos Sosyal Tesisleri. Tel:  444 10 34. Cevizli

ARALIK SOKAK

Saime Gülperi’nin yaptırdığı camiin karşısında çok çok eski ahşap ev. Harabe. Kısa bir sokağın plakasını taşıyor: Aralık sokak. Eski ev fotoğrafı çekmek için. Maltepe.

NAR VE PORTAKAL

Beşçeşmeler’e çıkan tren alt geçidinin yanı. Bir yanı boş tren yolun karşısında. İstasyon Caddesi’nde bir kafe. Adı: Akın Cafe. Her gün öğleden sonra seyyar esnaf üç tekerlekli mavi muşamba örtülü el arabası ile taze meyve ve sebzeleri kahvenin önüne getiriyor. Kahvedekilerin alış veriş yapma imkânları için. Maltepe.

OYUNCAK RENKLİ KÖPEK

Dört minareli camiden yokuş aşağı. Ana kalabalık caddeden inerken. Hemen solda. Mıyık Mıyık havlama sesi çıkaran oyuncak köpek satan amca. On lira ayrıca yedek iki kalem pil de veriyor. Maltepe.

İKİ ASLAN HEYKELİ

Geniş bir mekân, çeşitli yiyecek içecek imkânları. Maçları gösteren TV. Ayrıca ana cadde ile masalar arasında çimenler arasına saklanmış iki aslan heykeli bahçede oturanlara bakıyorlar, seyrediyorlar, devamlı - kesintisiz. Adı: Papatya Çay Bahçesi. Tel: (0216) 473 49 91. Atalar. Kartal.

Hayat Bilgisi

DENİZ

Pazar gecesi sabaha karşı nedensiz uyandığınızda gökyüzünü az aydınlık gördüğünüz ve de tekrar uyumaktan vazgeçtiğinizde dinlemek için Eleni Karaindrou’dan By The Sea.

HAVUÇ

Havucu kalın rende ile rendeleyin ve salatanızın üzerini bu rendelenmiş havuçla süsleyin ayrıca biraz çekilmiş ceviz ve peynir parçaları da ekleyebilirsiniz.

KEDİ

Kedilerin sokaklarda en sevdikleri yerlerden biri de sahipsiz motosikletin yumuşak oturma yerleridir. Marmara Caddesi, Rahmanlar’da olduğu gibi.