Güzel Köylü kavgası...

Güzel Köylü’de rol alan Su Kutlu’nun bir barda olay çıkarması ve ardından diziden yollanması ciddi bir tartışma yarattı sektörde. Oyuncuların set dışı yaşamı ve yapımcıların buraya ne kadar müdahil olabileceklerine dair bir tartışma bu.

Taraf olmak yerine unutulan bir noktanın altını çizeyim. Böyle bir tartışmayı dizinin çekildiği yerden bağımsız yürütemezsiniz.

Örneğin İstanbul’da ya da İzmir’de çektiğiniz bir dizide set saatleri dışında oyuncunun hayatına karışma hakkınız yoktur. Elbette bir suç ya da ayıplı olayda adı geçmediği sürece.

Ancak daha küçük bir yerde dizi çekiyor ve çekim yaptığınız yerde fazlasıyla tanınan biriyseniz iş değişir bir miktar. Zira orada yaşayanlar açısından bağımsız bir karakter değil o dizi ekibinin bir parçası olarak algılanırsınız.

Yani yaptıklarınız bireysel değil dizi ekibinin yaptıkları olarak algılanır. Özetle set haricinde oyuncuların yaşamına müdahale edilebilir mi sorusunun cevabı çekim yapılan yere göre değişir...

Yine Esra yine Esra...

Yine Esra Erol yazacağım... 
Salı akşamı programını hem total hem de AB grubunda ilk 10’a soktu Esra Erol.

Fox Tv’ye geçtiğinde “biter, havası söner” deniliyordu. Bitmek ne kelime aksine Esra yürüdü, türevi programlar kayboldu, yayından kalktı.

Esra Erol ve yapımcısı Artı Film ekip ruhuyla çalışmanın karşılığını alıyorlar. Haftalık dizilerin bile kısa sürede bıkkınlık yarattığı bir piyasa ilgiyi canlı tutmak, seyirciyi toplamak başarıdır. O yüzden yine Esra diye yazmak şart oldu...

BBC Earth Türkiye’de...

BBC, doğa belgeselleri konusunda oldukça ünlü bir kanaldır. Bazen tek bir projenin yapımı için 3 yıl gibi bir zaman ve o süre boyunca para harcamayı göze alırlar. BBC Earth tam da bu tarz yapımların yer aldığı bir kanal.

Şu an Tivibu üzerinden seyredilebilecek bu kanal, diğer platformlara da gireceğini tahmin etmek zor değil ama.

Buna karşın Türkiye’de yayında olan BBC Knowledge’ın yayınına son verildi.

Yani bir BBC kanalı gitti yerine bir başka kanal geldi...