Güzel þeyler oluyor!

ABD'nin Türkiye gönderdiði büyükelçilerin geleni gideninden beter çýktý hep. Ýki ülke iliþkilerinde diplomatik görev icra etmeleri gerekirken Türkiye'nin ana muhalefet müdürü görevine soyundular.

Baþkonsolosu yargýya müdahale eder, büyükelçisi eylem organize eder, Adana'daki PKK HDP adýna Doðu-Güneydoðu'yu karýþtýrmakla meþguldür...

John Bass'ýn selefi Ricciardone, 17-25 Aralýk FETÖ kumpasýný "Bir imparatorluðun çöküþünü izleyeceksiniz" temennisiyle desteklemiþti.

Eskilerden Morton Abramowitz ve Eric Edelman, Washington Post'taki kin kustuklarý makalelerinde seçilmiþ Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn istifasýný istemiþlerdi. Terörist baþý Fetullah Gülen'in ABD'ye alýnmasýnda Abramowitz ve de CIA ajaný Graham Fuller rol üstlenmiþti.

Basbayaðý at koþturuyorlar, "ciddi" bulduklarý bir kýsým medya üzerinden Türkiye'ye ayar veriyorlar, iktidarlar arasýnda seçicilik yapýyorlardý.

Hemen hepsi görev sürelerinin sonuna doðru kendilerini istenmeyen adam ilan ettirecek denli pervasýzlaþtý.

***

Þimdi ise anlaþýlan o ki Türkiye-ABD iliþkileri, ABD'nin baþkan koltuðunda oturan Trump üzerinden deðil derin ABD'nin büyükelçileri üzerinden þekillendiriliyor.

ABD'nin Ýstanbul Baþkonsolosluðu'nda 35 yýldýr çalýþan Metin Topuz'un gözaltýna alýnarak tutuklanmasýnýn ardýndan geliþen olaylar için kara baðlamaya hiç gerek yok; bilakis çok güzel þeyler oluyor!

Bir kere Türkiye'nin artýk "aman tatsýzlýk çýkmasýn" ezikliðinden kurtulmuþ olduðunu gösteriyor. ABD'nin her istediðinde darbe yapabildiði dönemler geride kaldý. Kýbrýs harekatýyla ABD yörüngesinden çýkan Türkiye'yi cezalandýrdýklarý 80 darbesi ve Avrasyacýlardan çaldýklarý 28 Þubat darbesi sayesinde FETÖ'nün devletin saç ayaðý kurumlarda güçlenmesini ve giderek hegemonya kurmasýný saðladýlar. 15 Temmuz'a kadar gelen süreçte FETÖ eliyle Türkiye'yi terbiye etmeye çalýþtýlar. Baktýlar olmuyor Ýncirlik'teki üslerinde Ýstanbul'daki konsolosluklarýnda tezgahladýklarý en kanlý darbeye giriþtiler. Ama baþaramadýlar. Baþaramadýklarý gibi bedavaya çalýþtýrdýklarý FETÖ'cülerin salaklýklarý sayesinde bir de afiþe oldular.

***

Türk halký, Sovyetlerin daðýlmasýyla oluþan "Süper güç ABD" imajýný 15 Temmuz'da paçavraya çevirdi. ABD artýk öyle bir koyup on alan, her istediði olan bir ülke deðil. Öyle olamadýðý gibi haydutluðuna kimsenin tahammülü de kalmadý.

ABD bedavaya çalýþtýrdýðý gönüllü haþhaþilerden oluþan istihbarat aðýný kaybetti, daha ne olsun. Her istediðini tutuklattýðý emniyetçileri, istediði zaman darbe yapabilen ordusu derdest edildi. Adamlarý hapiste aðýrlaþtýrýlmýþ müebbetle yargýlanýyor.

Bunu biz baþardýk ancak baþardýðýmýz þeyin ne denli büyük olduðunun farkýnda deðiliz.

17-25 Aralýk'ta FETÖ'yü deðil ABD'yi kuyruðundan yakaladýk. PKK'yý deðil ABD'yi Doðu ve Güneydoðu'daki hendeklere gömdük. 15 Temmuz'da FETÖ'yü deðil ABD'yi bozguna uðrattýk. Suriye'de de ABD'nin oyununu bozduk.

Bu Türk'ün Türk'e propagandasý deðil, gerçek!

ABD'nin Türk vatandaþlarýný cezalandýrmaya kadar iþi vardýrmasý, suçüstü yakalanmýþ olmasýnýn göstergesidir ancak.

***

"AK Parti’nin hesapsýz, kitapsýz tümüyle iç siyasete yönelik dýþ politikasý..." diyerek durumun faturasýný hükümete kesmeye kalkan CHP ise giderek ülkeye yabancýlaþmakta ve HDP'lileþmekte.

Umutlarý darbenin gerçekleþmesiydi. Tayyip Erdoðan'dan kurtulmanýn bir yolu olarak "dikkatle izlediler" darbeyi. Cumhurbaþkaný Erdoðan ve millet caný pahasýna darbeyi durdurunca "Darbeye de hayýr diktaya da hayýr" formülünü buldular. FETÖ bile diyemediler.

Onlara kalsa Metin Topuz tutuklanmamalýydý. Darbeye doðrudan katýlanlar þöyle bir yargýlanmalý ve olay kapatýlmalýydý. Darbe sonrasý FETÖ ile mücadele için çýkartýlan KHK'lara itiraz etmeleri ve FETÖ'cülerin avukatlýðýna soyunmalarý bundan.

Onlar da FETÖ'nün sahibinin ABD olduðunu gayet iyi biliyor ve ABD'yi kýzdýrmamak adýna Türk devleti ve milletini haysiyetsizliðe davet ediyorlar.

Oysa bu dava Türkiye'nin baðýmsýzlaþma davasýdýr.

Güzel þeyler oluyor vesselam.