Güzellik ve çekicilik nedir kadınlar neden hoşlanır.

GEÇEN yazımızda güzelliği genel anlamda ele almış, aslında insani olarak pek de hoşa gitmeyecek bilimsel sonuçları paylaşmıştık. Bu yazımızda da en hassas konulardan başka birine değineceğiz, ‘kadınlar neden hoşlanır?’. Şunu bilmenizi isterim ki bu veriler tamamen bilimsel çalışmaların bir ürünü olup, benimle hiç bir alakası yoktur, hatta bazı sonuçlar beni de üzmüş, hafif te ürkütmüştür.

Yapılan çalışmalarda kadın deneklere, biri, dar çene ve iri gözlerden oluşan feminen özellikte, diğeri geniş çene ve küçük gözlerden oluşan daha maskülin yapıda erkeklerden oluşan, iki ayrı grup fotoğraf gösterilmiş, kimlerin daha çekici olduğu sorulmuştur.Genelde her iki tipin karışımı çekici bulunurken, kadınların menstürasyon veya üreme döneminde maskülin yapıda erkekleri daha çekici buldukları tespit edilmiştir.  Olayın diğer bir enteresan tarafı da iş evlenmeye gelince maskulin yapıda erkeklerin kadınlar tarafından daha çok tercih edildiğinin ortaya çıkmasıdır. Böylece modern dünyanın, hafif kadınımsı, ince ruhlu erkek modeli hepten iflas etmiş, zavallı erkekler inceldikleriyle kalmışlardır. Zafer, ilkel avcıların olmuştur. Herhalde bu bulguya bizim erkekler çoğunlukla çok sevinecektir.

Çok çarpıcı diğer bir bulgu da kadınların başka kadınlar gülümserken çekilen erkek fotoğraflarındaki denekleri daha çekici bulmalarıdır. Buna bu kadar ilgi varsa kesin bir numarası vardır yaklaşımı, kadınsız erkek gruplarının çaresizliğinin en önemli sebebi olabilir. Üç beş arkadaşın toplanıp, hadi kız tavlayalım tavrı doğru bir yaklaşım değildir. Arkadaş guruplarının kız ihtiva etmesi bilimsel bir ihtiyaçtır.Tabi bu konuda esas sebep ,kadınların popülariteye duydukları hayranlık olarak görülebilir. Bu da çirkin pek çok erkeğin neden güzel gitar çaldığını veya sporda neden başarılı olduğunu açıklayabilir.

İlgi çekici diğer bir durum ise kadınların yaşla fiziksel görüntüye verdikleri önemin azalması bunun yerini güç, stabilite, varlık gibi diğer kavramların almasıdır.Yani yaşla birlikte tecrübenin artması, kadınların kafasında ‘boşver güzelliği, ben işime bakarım’ çizgisinin oturmasıdır. Yani çekicilik, güzellik bir yere kadardır.

Evet kadınlarla ilgili veriler bu kadar. Umarım pek çok arkadaşa faydalı bir yazı oldu. Bakalım erkeklerin kadınlar da çekici buldukları özellikler nelermiş, buna da bir sonraki yazı da değineceğim.

Şimdilik hoşçakalın.