Haber kanalları ve iyi bayramlar

Herkese iyi bayramlar dileyerek başlayalım önce, sonra bayramı çalışarak geçiren herkes için büyük bir parantez açalım. Bayram sabahları, namazın ardından, aileler kahvaltı sofrasında buluştuğunda bazı sandalyeler boş kalacak.O boş sandalyelerin sahipleri de bayram günü çalışmaya devam eden haberciler olacak. Sadece muhabirler değil, kameramanlar, canlı yayın, reji ekipleri, onları gitmeleri gereken yerlere ulaştıran şoförler, editörler, spikerler, binaların güvenliğini, temizliğini sağlayanlar, personele yemek çıkaranlar, çay verenler yani son derece kalabalık bir liste. İlk canlı yayın noktası Başbakan Erdoğan’ın bayram namazını kıldığı caminin önü olacak sonra gün boyu çalışma devam edecek.

Eğlence kanallarındaki haberciler de belki her dakika canlı yayında olmayacaklar ama akşam ki bülten için onlar da gün boyu çalışacaklar. Habercileri yazdık ama 24 saat yayın akışının takip edildiği ana kumanda da çalışan arkadaşları, canlı program sunan diğer kişileri de unutmamak lazım.

Bayram sabahı biz sofrada oturup kahvaltı ederken İstanbul’da, Ankara’da, Hatay’da, Ege ve Akdeniz’de yüzlerce, binlerce insan bizim için koşturuyor olacak...

Yaşa TRT Müzik...

Bayram ekranı denilince eskiden akıllara şarkılar, türküler gelirdi. Bu bayram, eski bayramları bize TRT Müzik yaşatacak gibi. Bu gece saat 21:30’da Bir Yaz Gecesi canlı yayınla ekrana geliyor. Muazzez Ersoy, Işın Karaca’yı konuk edecek, şarkıları birlikte yorumlayacaklar.

Bayramın 2. günü 21:30’da Türküler Bizi Anlatır’da, İzzet Altınmeşe, Belkıs Akkale, Selahattin Alpay, Nuray Hafiftaş gibi çok yakından tanıdığımız sanatçılar ekranda olacak. Cumartesi, gecesi ise ekran Cengiz Kurtoğlu’na emanet. Kurtoğlu Gece Olunca’da Murat Kurşun ve Haktan’ı ağırlayacak.

Maç yayınları...

D-Smart’ta Fenerbahçe-Salzburg maçını seyrettim. Yayın kalitesi, kamera açıları, tekrar pozisyonların verildiği yerler, hepsi gayet iyi.Tek takıldığım nokta spikerin heyecanlı anlatımıyla yorumcunun fazla sakin tavrı arasındaki uyumsuzluk oldu.

Biri biraz daha sakin, diğeri biraz daha heyecanlı olsa sanki daha iyi olacak...