Habertürk’te iyi işler...

Sorel Dağıstanlı Haberturk Tv’de haber sunmaya başladı. Bir dönem televizyonda huzuru kaçtığı için gazetede muhabirlik yapmaya başlamıştı. O zaman “bu kadar iyi bir muhabirin yeri televizyondur, gazete değil” diye isyan etmiştim.

Tanımayanlar için kısaca anlatayım Sorel’i... Mesleğe BEST FM’de başladı ama parladığı ve patladığı yer BBC Foreks yılları oldu. Haber okuyan spikerden haberi bilen ve anlatan anchorman olmaya o dönem başladı. Kanal D’de sabah haberlerinin sundu çok genç yaşta.

Çalışırken üniversite bitirdi sonra Amerika’ya gitti dilini de geliştirdi. Ardından muhabirlik dönemi geldi Sorel’in, fark yarattı. Zorunlu bir gazete döneminin ardından ait olduğu yere döndü ve şimdi de haberleri anlatmaya başladı, iyi oldu.

Haberturk’te doğru bulduğum bir başka iş de Senem Toluay Ilgaz ismi. O da BBC Foreks çıkışlıdır ardından CNN-Turk’te muhabirliğe başladı sonra ekrana yüzü oldu.

TRT Turk sonra El Cezire, gittiği her yerde ve her konumda adını haberin hakkını veren isim olarak kodladı. Hem Sorel’i hem de Senem’i çok eskilerden beri tanırım. 

Şimdi ben haklarında iyi şeyler yazdım diye başları belaya girmesin, ikisini de uzun yıllardır görmüyorum, sadece yaptıkları işlerle takip ediyorum.

Son bir not ekleyip bitireyim, Haberturk adına verilen karar doğru olduğu için yazdım bu yazıyı, eski arkadaşlarıma iyilik olsun diye değil...

Yayın ne zaman kesilir?

24 Tv’de Çarşamba günü Ersoy Dede ve Cem Küçük ekrandaydı. Sonra Cem Küçük rahatsızlandı, Ersoy Dede minik bir araya pas attı.

Benim için önemli olan da bundan sonrası oldu. Ersoy ana kumanda yayını alıncaya kadar beklemek, laf çevirmek yerine koltuğundan kalktı ve konuğunun yanına gitti.

Ekranda insani refleks görmeyeli o kadar uzun zaman bir zaman olmuş ki, bir kaç saniye boş koltuk görmek çok hoşuma gitti.

İlişki Durumu Karışık...

Bir dizinin en zor bölümü 2. bölümüdür kuralı halen geçerli benim için. O yüzden de yarın akşam İlişki Durumu Karışık için ekran başında olacağım.

İlk bölümü uzun bir sürenin ardından Show Tv’yi reyting listesinin başına taşıyan bir iş İlişki Durumu Karışık.

Entrika entrika içinde, seyirciyi yoran dizilerden biri değil bu. Aksine orjinali Full House gibi akıp gidiyor dizi. MF Yapım bu sektörde en fazla tecrübeye sahip insanların yönettiği bir şirket, bu tecrübe oyuncu kadrosuna da yansımış.

Sonuç olarak daha ilk bölümüyle yazın başarılı işlerinden biri olacağını gösterdi bu dizi, bakalım 2. bölümde de reyting tablosunun zirvesinde yer alacak mı?