Hackerlar savaşı...

Bu çağın haberciliğinde hackerlar ve hacker grupları oldukça önemli bir yere sahipler ve görünen o ki daha da önemli hale gelecekler. Çeşitli yabancı servislerin Türkiye’nin önemli hackerlarına iş teklif ettiklerini bundan yaklaşık bir yıl önce konuşmuştuk.Hatta en ünlü hackerlardan biri olan Tamer Şahin, yazdığı kitapta Rus Gizli Servisi’yle yaşadığı macerayı anlatmıştı.

Her neyse, 24 TV’de, Yiğit Bulut’un Sansürsüz programında muhafazakar hackerlar olarak bilinen Ay-Yıldız Team’in sözcüsü İshak Telli konuktu.

Hemen kayıt tuşuna bastım ve sabah not ala ala seyrettim. İshak Telli’nin programda gündeme getirdiği yabancı servis-sosyal medya ilişkisinden, twitter’ı yavaşlatmaya kadar tüm dile getirdikleri çok dikkatli bir şekilde araştırılmalı.

Kadın gardiyanlar

National Geographic HD’de Kadın Gardiyanlar belgeseli yayınlanıyor. Amerikan cezaevi sisteminin ne kadar zorlu ve zaman zaman insan hakkı tanımaz olduğunu gösteren ilginç bir belgesel... Doğrusunu isterseniz,       televizyonculukta olaylara farklı gözlerden bakabilmek adına da iyi bir örnek...

Karşıt fikirleri konuşturmak

Haberturk TV’de, Türkiye’nin Nabzı’nda, Salih Tuna ve Can Ataklı karşı karşıya geldiler. Tarafsız yayıncılık açısından emsallerine göre iyi sayılacak programlardan biridir Türkiye’nin Nabzı, o yüzden dikkatle izleyeyim dedim. Ancak izlemek ne mümkün...

Gırgır geçerek eleştirmeyi seven Salih Tuna sonunda Can Ataklı’ya dayanamadı ve iş çığırından çıktı.Belirli zamanlarda konuk seçimine her zamankinden daha fazla özen göstermek gerekir. Haberturk TV, Can Ataklı’nın tavrını en iyi bilen kanaldır.

Geçmişte Ahmet Tezcan ile Can Ataklı kanalda program yapmışlar ve o program Ataklı’nın tavırları yüzünden sona ermişti. Hangi ideolojiden olursa olsun, böyle bir zamanda konuk seçerken ateşe benzin dökmeyecek isimler üzerinden hareket etmek gerekir.

Karşıt fikirleri sakin bir şekilde konuşmayı ve en önemlisi dinlemeyi bilen insanlara da tartıştırmak mümkündür...