Haçlı zihniyetinin yeni versiyonu

Başta ABD olmak üzere onlarca batı ülkesi, binlerce kilometre uzaklardan gelip Suriye’de ve Irak’ta terörle mücadele ettiklerini savunuyorlar. 

Ama bir terör örgütünü bahane edip başka bir terör örgütüyle dayanışma içinde olduklarını artık bilmeyen görmeyen kalmadı. Dostluk, müttefiklik gibi kavramlar artık süslü birer kelimeden ibaret. 

***

Batı dünyası PKK terör örgütünün yıllardır destekçisi ve hamisi oldu. Öyle ki batıda iltica kabulü imkânsız derecede zor olduğu halde PKK mensuplarının müracaatları anında olumlu karşılık buldu.

Hatta kimi dindar Müslümanların bile iltica dilekçeleri kabul edilsin diye kendilerini PKK’lı gösterdiklerine Fransa’da bizzat ben şahit oldum. 

PKK’lı olmak Avrupa’da makbul insan olmak idi şimdi de öyle.

***

AK Parti iktidarları zamanında terör listesine almak zorunda kaldıkları PKK’yı bugünlerde özgürlük savaşçısı ilan etmenin hazırlıklarını yapıyor batı!

Bu teröristlere terörist değil silahlı mücadele yürüten gerilla demenin yollarını arıyorlar. 

Gerilla bilindiği gibi bütün hakları elinden alınmış toplumların hakkını silahla savunanlara verilen ve meşru görülen bir deyim.

Gerilla deyimine bugün en güzel örnek Filistin halkının hukukunu savunan HAMAS mensuplarıdır.

Ama batının gözünde HAMAS haklı olduğu halde Müslüman olduğu için terörist, PKK haksız olduğu halde seküler olduğu için gerilladır!

Bu tam bir haçlı zihniyetidir!

***

Aynı tespiti ABD için de yapabiliriz. 

İslam devleti olduğu iddiasıyla terör estiren D..Ş’e karşı en etkili mücadeleyi Türkiye vermektedir. Bu örgütün işgal ettiği beldeleri temizleye temizleye güneye doğru ilerlemektedir.

PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD tıpkı D..Ş gibi mücadele edilmesi gereken tehlikeli bir terör örgütüdür.

Ama hayır ABD terör örgütü PYD’yi kendisine müttefik edinmiştir.

Gerekçesi PYD’nin seküler olmasıdır!

Haçlı zihniyeti!

***

Bu ABD Suriye’deki Arap baharının kışa dönmesinin de baş aktörlerindendir.

Suriye muhalefetinin ezici çoğunluğunun dindarlardan oluştuğunu görünce başta meşruiyetini yitirdiğini ilan ettiği Esed yönetiminin düşürülmesine daha sonra izin vermemiştir!

Türkiye’nin radikal örgütler sahaya inmeden ılımlı muhalefete destek verme çağrısına kulaklarını tıkamış, muhalefete gidecek yardımların önünü kesmiş ve ABD bölgenin kan gölüne dönmesini sağlamakta başrol oynamıştır!

Akan kan Müslüman kanıdır.

Haçlı zihniyeti!

***

Türkiye ‘Rakka’yı birlikte kurtaralım terör örgütü PYD’yle dayanışmayı bırakın’ dedi.

Türkiye’nin terör örgütü PYD hakkında onca ikazına rağmen ABD bildiğini okudu.

PYD Fırat Kalkanı’na nazire olarak Fırat’ın Öfkesi adı altında Rakka’yı kurtarmak üzere bir harekat başlattı.

ABD Savunma Bakanı bundan duyduğu memnuniyeti gizleyemedi!

Yani bir terör örgütüyle birlikte olmanın memnuniyeti!

***

ABD diplomatik bağlamda müttefikimiz dostumuz. Öyle ki bu harekatın başladığı gün ABD Genelkurmay Başkanı bizzat gelip Ankara’daki mevkidaşını -bütün ikazlara kulak tıkayıp- ziyaret edebiliyor!

ABD’nin çıkarcı felsefesi dost müttefik tanımıyor!

Buna bir de bilinçaltındaki İslamafobia eklenince ABD terörist başı seküler Müslim Salih’i, halkının yüzde 52 desteğiyle seçilmiş dindar cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tercih ediyor!

İşte haçlı zihniyetinin yeni versiyonu bu! Ama unuttukları bir şey var, Türkiye eski Türkiye değil ve Türkiye hancı onlar yolcu!