Hadi bakalım Aybaba

Beşiktaş kadro sorunlarının bitip tükenmemesi bizim de üretim eksikliklerine, hatalarına özür üretmemizi gerektiriyordu.

Son hafta kadro eksikliği yok denecek noktaya geldi.

Ama takımın ligin ikinci yarısında edindiği yeni sorunu duruyordu. Üretim sıkıntısı giderek artmakta!

Beşiktaş’ı yoklukta öne çıkaran, özgüven ile isteklilik ile enerjisinin son damlasını tüketene değin çok çalışmaktı. Tüm eksiklikleri kapatan, yaralara ilaç olan bu topluca çalışmaydı.

Şimdi o eksildi!

İşte önü alınacak yeni sorun bu...

Kimi oyuncu artık çalışmıyor, kimisi tedirginlik içinde ve çalışsa da olumlu üretim yapmıyor.

Son maçta Sivok, Hilbert, Holosko üretmeden çalıştılar.  Hilbert harıl harıl gitti geldi, dişe dokunur orta yapamadı! Holosko ne yaptığını bilemeden, iyi bir pas atamadan kredisini tüketti. Sivok ki önemli bir güven kaynağıydı, topu çıkarmadaki kararsızlıkları, oyuna kendini veremeyişi ile çok verimsizdi.  Kaleci Cenk’in kenarda beklerken kendine güveni yok olmuştu! Aybaba’nın ona neden forma vermediğini herkes gördü, onayladı. Giderek hamle yapmaları beklenen Oğuzhan’ın, Necip’in ürkek oyunları ilginç!

Fernandes elbette her an bir şey yapar da işi bitirir diye beklenen adam. O izlenimi veriyor. Ne var ki top tutmakla enerjisini tüketip, takımın baskın hücumlar yapmasını önlüyor!

Özeti şu ki takımsal ve bireysel düşüş sürmekte Beşiktaş’ta. Hem de tam hamle zamanında! Kasımpaşa maçı kazanılsa idi, şampiyonluk hesabı yapmak bile açığa çıkardı.

Oyuncudan verim almak, durumu toparlamak, havalarına sokmak hocanın işi. Ne var ki oyuncu da durumu fark etmeli, kendini verimli yapısına kavuşturmak için çalışmalı. Kimse işini başkasına bırakmamalı.

Yoksa bir çuval incir berbat olacak.

Tahkim’e güvenimi erteliyorum

Gökhan Zan ile ilgili Tahkim Kurulu kararının son cümlesi:

“...yaptırımın (cezanın) ertelenmesi talebinin kısmen kabulüne, 1 resmi müsabakadan men cezasının 1 yıl süre ile ertelenmesine, 6.500.-TL para cezası yönünden erteleme talebinin reddine oybirliği ile (2013/78 K.)”

Neden cezanın ‘para kısmı’ ertelenmedi de, ‘oynamama kısmı’ ertelendi?

Bu karar, insanın aklına “GS’ın ihtiyaçlarına göre kitabına uydurularak gereken yapılmış” düşüncesini getirmiyor mu?

Getiriyor.

Adamı maça yetiştirdiler!

Son söz, en güvenilir söz” makamı Tahkim Kurulu’na olan güvenimi bir süre erteliyorum!