Hadi paraları da konuşalım...

Futbol yaşamının sonuna gelmiş bir adam oynadığı takımdan yılda 1.4 milyon euro para alırken, ödeyeceği vergi çok daha az olan Türkiye’deki bir takımdan yıllık 4 milyon euro kazanacağı bir transfer teklifi alırsa ne olur? Ne olur, adam atlar ve gelir...

Peki tek bir futbolcuya yılda 4 milyon euro vererek başarılı sonuçlar alınabilir mi? Bahsettiğimiz adam forvet ve ona sağdan soldan top taşıyacak gol pasları verecek adamlar lazım. Bu da değil forma satışı, kombine satışıyla da adama ödediğin parayı çıkartacak bir taraftar grubun ve kapasitesi iyi stadyumun olacak.

Bu sene spor medyası çok doğru bir iş yapıyor ve transferleri bu açılardan sorguluyor. Galatasaray’ın üzerindeki transfer yapılsın baskısını bir kenara koyacak olursak, UEFA kriterleri bir sürü yorumcunun gözünü açmış.

Keşke geçmiş yıllarda da aynı mantık işliyor olsaydı. Gelelim işin yayıncı kuruluş Lig Tv boyutuna, Türkiye’ye ne kadar çok yıldız gelirse Digiturk o kadar mutlu olur. Sonuçta insanlar büyük yıldızlar için kendi takımlarının dışındaki maçları da izlerler.

Ancak ortada bir sorun var, geçmişte ekonominin gereklerine uymayan transferler takımların mali yapılarını ciddi biçimde örseledi. Hala çok para harcayan kulüplerin gözlerini diktikleri yer de futbol yayın ihalesi için ödenecek para. Şu an 600-700 milyon euro gibi rakamları telaffuz edenler var ama bu sadece uzak bir hayal... Yıldızlar gelsin iyi ama bakalım o paralar geriye nasıl ödenecek? 

Sezonun magazin malzemesi çıktı...

Bu senenin magazin yıldızı belli ki Asena Erkin olacak. Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin’in arkadaşlarına eşi Asena Erkin’den ayrılacağını söylediğini iddia eden haber çıktı ya,işlem tamam. Önce gecelerde dağıttı haberleri gelecek sonra yeni bir aşka yelken açtı vesaire tadında haberler. Magazin dünyasının duayeni sayılan arkadaşlarım Asena Erkin haber olmayı zaten sevdiğini söylüyorlar.

Ancak bu kez haberler daha can acıtıcı olursa kimse şaşırmasın. Sonuçta magazin dünyası önce şişirir sonra iğneyi batırıp balonu patlatır. Yine de siz ekranlarda bol bol Asena Erkin haberi görmeye hazır olun...

Beş Kardeşe Beş Kardeş...

Televizyonculukta açıklaması zor bazı durumlar vardır. Yıllar önce Hande Ataizi ve Hümeyra’nın oynadıkları Estağfurullah Yokuşu neden başarılı olmadığını anlayamadığım işlerden biriydi. Şimdi benzer bir durum Beş Kardeş açısından yaşanıyor. Oyunca kadrosu, dili iyi bir dizi Beş Kardeş, üstelik senaryosu da konudan sapmıyor fazla. 

Buna karşın yaz sezonunda da tıpkı kış sezonunda olduğu gibi beklediği reytingi alamadı bu dizi. Kanal D dizinin saatini değiştirmekle yetindi şimdilik. Eğer bu saatte istenen sonuç alınamazsa iyi bir diziye daha yazık olmuş olacak...