Haftada bir kilo verdiren besinler

Kışın alınan fazla kilolara veda etmenin zamanı geldi. Yaza ince ve fit bir başlangıç yapmak için şok diyetler yada bitkisel suplemantlardan yardım almak yerine zayıflatan besinlere yönelin.

HIZLI zayıflatan besinler ile hem karaciğerinizi yenileyecek hem de bağırsakların temizlenmesini de kolaylaştıracaksınız.  İşte akşam yemeklerinizde hızlı zayıflamayı sağlayacak süper besinler ve sağlığımıza katkılarını sizlere aktaracağım.

-Enginar: Enginar antioksidan bileşikleri içerir ve bu bileşenler safra akışını uyarır.   Akşam yemeklerinizde kurusoğan ile garnitürlenmiş bir enginar 1 kase cacık 1 dilim yulaflı ekmek ve az yağlı salata ile yemek haftada en az bir kg. vermenizi sağlar.

-Avokado: Avokado bağırsakta yağ emilimini engelleyerek oksidatif hasara neden olan bileşiklerin temizlenmesini de sağlar. Her gün kahvaltıda dörtte bir avokado yemek karın bölgesindeki yağları eritir.

-Pancar: Her gün bir su bardağı taze pancardan hazırlanmış katı meyve sıkacağından sıkarak hazırlayacağınız bu nefis sebze suyundan ara öğünde içmeniz hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

-Brokoli: Akşam yemeklerinde brokoli ve lahanalardan hazırlanan 1 küçük tabak zeytinyağlı yemek ve yanına 1 dilim ekmek yemek size kilo vermenin kapılarını açar.

-Dereotu: Dereotundaki glutatyon aktivitesi serbest radikalleri bağlayar, bu özelliği sayesinde karaciğerde bulunan antioksidanlara yardımcı olur. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde bol taze dereotu tüketmek kolay kilo vermeye yardımcı olur.