Hakan Fidan neden hedefte?

"Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum."

Bu sözler, toplamda 7 yıl (1962-1964 ve 1966-1971) MİT müsteşarlığı yapan Fuat Doğu’ya ait.

MİT müsteşarlığının CIA elemanı demek olduğu o zaman dilimine tevafuk eden başka bir hâdise de, dönemin Başbakanı müteveffâ Bülent Ecevit Türkiye’deki Özel Harp Dairesi’nin varlığından haberdar olmasıydı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar kendisinden ‘acil bir ihtiyaç için örtülü ödenekten’ para istemesi, Ecevit’in “Ne yapacaksınız bu kadar parayı” diye sorması, Orgeneral Sancar’ın da “Özel Harp Dairesi için istiyoruz” demesiyle ortaya çıkan yapılanmanın o vakte kadar maaşının nereden aldığı da Ecevet’in şu sorusuyla açığa çıkmış: “Şimdiye kadar bu dairenin giderleri nereden karşılanıyordu?”

Ecevet’in sualine Orgeneral Sancar şu cevabı vermiş: “ABD’den”!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar bu cevabı verirken, tahmin ediyorum ki yüzü kızarmamıştır.

Türkiye’nin karanlık geçmişini hatırlamama vesile olan ise Makor Rishon adlı bir gazete. Filistin’in işgal edilmiş topraklarında işgalciler tarafından yayımlanan gazetede Millî İstihbarat Başkanı Hakan Fidan’ı, İran’lı katil Kasım Süleymani gibi öldürülmesi gerektiği imâsında bulunmuş: "Şimdi Kasım Süleymani, yerin üç arşın altında yattığına göre, onun ikizi olan Türk İstihbarat Servisi (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın komplolarına odaklanma zamanı geldi.”

Artık herkesin mâlûmu, ABD Türkiye’de MİT ve Özel Harp Dairesi’yle yetinmemiş, dini bir cemaat görünümünde ajan yapılanma kurmuştu. Kamuoyunda Fethullahçı Terör Örgütü olarak bilinen mezkûr yapılanmanın neler yaptığını yazmamın sanırım gereği yok, her şey ayan beyan ortada.

FETÖ’nün ABD’den sonra güvendiği ‘ülke’ olan İsrail’de, MİT müsteşarı Hakan Fidan hakkında hedef gösterici haber çıkınca dikkat kesilmek gerekir.

Eski Türkiye’de olduğu gibi şube müdürü olarak kullanamadıkları Fidan’dan rahatsızlıklarını anlıyorum! Türkiye’deki en büyük yatırımları olan FETÖ’ye, Fidan’ın yönetimindeki MİT büyük darbe vurmaya devam ediyor; dünyanın dört bir yanına kaçmış FETÖ’nün lider kadrosu paketleyip Türkiye’ye getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Artık taarruzdayız” sözü üzerinden dünya çapında yapılacak hamlelerin altyapısını hazırlamak MİT’e düşüyor. Şu ana kadar da bu doğrultuda yüzümüzü ağartacak işler yaptılar.

Başkan Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin hangi noktaya geldiğini görmek için, yazımın başında Türkiye’nin karanlık tarihinden aktardıklarımla bugün işgalcinin yaptığı haber adı altındaki tehdidi mukayese etmek yeterli.