Hakem Karabük’ün penaltısını vermedi

 Milli takım arası öncesinde Konya’da iki puan bırakan geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, yeni transferleri ile çıktığı bu maçta  ligin yeni, ancak dişli ekibi Karabükspor ile yaptığı mücadeleden ilk yarıdaki iyi oyunu ile  üç puan alarak ayrıldı.

Beşiktaş taraftarlarının kafasını en çok kurcalayan konu, kadrodan ayrılan başarılı isimler Gomez, Sosa ve G.Töre’nin yerlerine transfer edilen yeni oyuncuların bu boşluğu doldurup doldurmayacakları sorusunun cevabı için biraz daha zamana ihtiyaç olacak.

İlk haftada G.Saray’a karşı müthiş bir mücadele verip uzatma dakikaları dahi bittikten sonra gol yiyip kaybeden, bir sonraki hafta ise Rize’yi farklı mağlup eden Karabükspor ise dün gece özellikle ikinci yarıda çok iyi bir mücadele vermesine rağmen hakemin net bir penaltılarını vermemesinin kurbanı oldu.

Şenol Güneş iyi bir hoca, aynı zamanda da elindeki kaliteli oyunculardan oluşan kadro zenginliği nedeniyle de çok şanslı. İşte bu kadro zenginliğini ve oyuncu kalitesini iyi kullanan Şenol Hoca; Tolga, Talisca ve Gökhan İnler’den oluşan bir orta alanı sağ ve sol kanadı G.Gönül ve Caner’in yaptığı ortalar ile destekleyen bir sistem ile sahaya sürünce ligin dirençli takımı Karabükspor önünde ilk yarıdaki etkili bir oyun ve iki farklı bir galibiyet ile soyunma odasına girdi.

Misafir takımın ikinci yarıya gol ile başlaması Beşiktaş takımında ciddi bir şaşkınlık yaratırken bu yarıda daha etkili ve gol pozisyonu arayan bir Karabük izledik.

Serkan Çınar’ın Beşiktaş-Karabük maçına atanması MHK adına doğru bir atamaydı ancak geçen hafta olduğu gibi başarılı bir yönetim gösteremedi. İlk yarıda Beşiktaş ceza alanı içinde Traore’nin rakibi Caner’in ayak darbesi ile yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaş aleyhine penaltı kararı vermeyerek önemli bir hata yaptı. Karabükspor lehine penaltıyı veremeyen hakemin Beşiktaş lehine çaldığı penaltı kararı ise doğruydu.